Lütfen bekleyin..



Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplandı

11 Mayıs 2018, 12:13 - Okunma: 768

Köylere Hizmet Götürme Birliği 2018 yılı birinci dönem Olağan Meclis Toplantısı ve Birlik Encümen seçimi toplantısı Vali Ahmet Deniz başkanlığında yapıldı. Valilik konferans salonunda yapılan toplantıya; Vali Deniz’in yanı sıra Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, Birlik Encümen Üyeleri, Birlik Üyesi İl Genel Meclisi üyeleri ve birliğe üye köy muhtarlar katıldı.

Vali Deniz’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, birliğin 2017 yılı bütçesinin kesin hesabının kabul edilerek ibra edilmesi, faaliyet raporları ve Beşiri ilçesine bağlı iken merkez ilçeye bağlanan Çevrimova Köyünün birlik üyeliği için başvuru talebi meclisin onayına sunularak kabul edildi.
 
Konuşmasında Batman’da huzur ve güvenin hakim olduğunu belirten Vali Deniz, “Bizim birlik ve beraberliğe, kardeşliğe ve huzura ihtiyacımız var. Hep beraber bu değerlerimize en iyi şekilde sahip çıkmalıyız” diye konuştu.
 
Köylere yapılan altyapı ve ulaşım hizmetlerine değinen Vali Deniz, geçen yıl köy yollarına 260 kilometre sıcak asfalt yapıldığını, bu sezonda da imkanlar ölçüsünde köy yollarına ikinci kat asfalt  yapılacağını belirterek, tüm kurumlarımızla birlikte vatandaşlarımıza hizmetin en iyisini sunmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.
 
Muhtarlardan ihtiyaç sahibi vatandaşların ilgili kurumlara bildirilmesini isteyen Vali Deniz,  “Köylerimizde ulaşmadığımız ihtiyaç sahibi kimse kalmasın. Köylerde oturan vatandaşlarımız sıkıntılıysa, dertliyse ve hastası varsa biz burada rahat rahat oturamayız” dedi.
 
Muhtarların köylerde kanunların uygulanmasında sorumlu olduklarını ifade eden Vali Deniz, köylerin huzurunu bozmayan çalışan her kim olursa olsun müsaade edilmemesi gerektiğini belirtti.
 
Konuşmasının sonunda Birlik Encümen seçiminin hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Deniz,  ilimize yaptıkları hizmetlerden dolayı birlik üyelerine teşekkür etti.
 
Konuşmaların ardından salt çoğunluğun sağlanmasıyla Birlik Encümen Seçimine geçildi. Gizli oy açık sayımın yapıldığı seçimde, İl Genel Meclis Üyeleri, Mahmut Tileği, Mehmet Metin Yalçın, Köy muhtarlarından ise Yaylıca Köyü Muhtarı Mustafa Yıldız ve Recepler Köyü Muhtarı Hamza Budakar Birlik Encümen üyeliğine seçildiler.
 
Seçimin ardından divan üyeleri yeni seçilen Birlik Encümenlerini tebrik ederek, başarılar diledi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=