Lütfen bekleyin..



Multipl Skleroz nedir, neden oluşur

07 Mayıs 2018, 18:26 - Okunma: 905

Özel Batman Medikalpark Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr.Mehmet Nuri Aydın MS Hastalığıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Dr. Aydın açıklamasında “MS hastalığı olarak bilinen Multipl Skleroz genç erişkinlerde görülen, , vücudun belli bölgelerinde uyuşma, kaslarda güçsüzlük, kısmi felç, dengesizlik, konuşma ve görme bozuklukları, gibi çeşitli belirtilerle ortaya çıkabiliyor.

Multiple skleroz bulaşıcı değildir,kronik bir hastalıktır; dolayısıyla  bir kez ortaya çıktıktan sonra ömür boyu tedavi gerektirir.Multipl skleroz genellikle 20-40 yaş arasında başlar. Ancak çocukluk yaşlarında ve 40 yaştan sonra da  başlayabilir. Genellikle alevlenme ve düzelmelerle seyreden Multipl Skleroz , erkeklere oranla kadınlarda 2 kat daha fazla görülüyor. Genetik yatkınlık ve yetişkin çağlarda alınan virüslerin neden olabileceği MS hastalığına entelektüel, çalışan kadınların yakalanma oranın daha fazla olduğu görülmektedir. Multiple skleroz hastalığı, her kişide farklı şiddet, sıklık ve bulgularla ortaya çıkabilmektedir. Her Multiple skleroz hastasının hikayesi diğerinden farklılık göstermektedir. Multiple skleroz otoimmün bir hastalıktır; vücudun bağışıklık sistemi kendi dokusunu yabancı madde zannederek ona saldırır. Araştırmalar buna genetik ve çevresel faktörlerin birlikte neden olduğunu ileri sürmektedir. Yine yapılan birçok araştırmada, MS hastalığının risk faktörleri arasında sigara  ve D vitamini eksikliği olduğu gözlemlenmiştir

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=