Lütfen bekleyin..



2018 Hac Eğitim Seminerleri Başladı

07 Mayıs 2018, 18:25 - Okunma: 946

2018 yılı Hac Organizasyonu ile bu sene hacca gidecek olan Hacı adaylarının haccı daha iyi anlaması ve öğrenmesi amacıyla, İl Müftülüğümüzün organize ettiği Hac Eğitim Semineri Aygün Müftülük Camiinde başladı.

Eğitim Seminerinde konuşan İl Müftüsü Turgut ERHAN;
Kulun Allah’a karşı sevgi, saygı ve bağlılığını gösteren duygu, düşünce ve davranış biçimlerine ibadet denir. Geniş anlamda Mü’minin bütün hayatını Allah’ın arzu ettiği şekilde tanzim etmesidir.
İnsanın yaratılış gayesi ibadettir. İnsan ibadet ile beraber Allah katında değer kazanır. İbadeti adetten ayıran niyettir. Yaptığımız ibadetleri değerli kılan ve anlamlandıran niyettir. Kulluğumuzun derecesini eylemlerimizin mükemmelliği değil, niyetlerimizdeki samimiyet belirler. İbadette samimiyetin zirve noktası ‘İhsan’ derecesidir. İhsan,  Allah’ı görüyor gibi ibadet etmektir.” Dedi.
Hac yolculuğunu eksiksiz, sıhhat, afiyet, huzur ve huşu içinde  yapmak; sıkıntı ve zorlukları en aza indirmek amacıyla yolculuk için yapılması gereken maddi ve manevi hazırlıklar hakkında hacı adaylarına bilgi vermeye çalıştıklarını dile getiren İl Müftümüz ERHAN, konuşmasına şöyle devam etti: “Hac, İmkanı olan her Müslüman'ın, belirli bir zaman içinde, belirli mekanları ziyaret ederek, bazı dini görevleri yerine getirmek suretiyle yaptığı ibadettir.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=