Lütfen bekleyin..



Batman’da, Sürü Yönetimi ve Buzağı Ölümleri Semineri

04 Mayıs 2018, 08:56 - Okunma: 864

Valiliğimizin katkılarıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Batman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Sen Tarım ve Umman Tarımın işbirliğiyle “Sürü Yönetimi ve Buzağı Ölümleri” semineri düzenlendi.

Batman Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen seminere; Vali Ahmet Deniz, kamu kurum yöneticileri ile çok sayıda hayvan yetiştiricisi katıldı. 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kıyas ve Vali Ahmet Deniz’in konuşmalarıyla başlayan program, Veteriner Hekim Özgür Yıldırım’ın “Sürü Yönetimi ve Buzağı Ölümleri” üzerine yaptığı sunumla devem etti. 
 Üretimin önemine değinen Vali Deniz, alın teri ile üretilen her şeyin kıymetli ve değerli olduğunu belirterek, “Kırsalda yapılan üretim her zaman ekonomimize önemli katkılar sunmuştur, sunmaya da devam etmektedir.  Son yıllarda devletimiz çiftçilerimize çok önemli destekler verdi ve vermeye de devam etmektedir. Bu destekler sayesinde tarımsal üretimde çok önemli mesafeler aldık” dedi.Ülkemizde hayvancılıktan yeterli verimin alınamadığını belirten Vali Deniz, bunun en önemli nedenlerinden bir tanesinin hayvancılığın deposu olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bölücü terör örgütünün baskılarından kaynaklandığını belirterek, sağlanan huzur ve güven sayesinde meraların açıldığını ve hayvancılığa verilen desteklerin arttığını ifade etti. 
Konuşmasının sonunda seminerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Deniz, panelin ilimizde hayvancığın gelişmesinde önemli katkılar sunacağını ifade etti.
Seminerin düzenlenmesinde emeği geçenlere plaketlerin verilmesinin ardından program sona erdi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=