Lütfen bekleyin..



1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlandı

01 Mayıs 2018, 16:38 - Okunma: 874

1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı HDP’li Vekillerinde katılımıyla 16 Mayıs Stadyumu önünde düzenlenen etkinlikle kutlandı. HDP PARTİ SÖZCÜSÜ BİLGEN KUTLAMALARA KATILDI İşçilerin ilgi gösterdiği programda Kürtçe ve Türkçe halaylar eşliğinde işçi bayramı kutlandı. Emekçi Bayramına HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran, Mehmet Ali Aslan, STK temsilcileri, Batman Demokrasi platformu bileşenleri ve çok sayıda işçi katıldı.

 Kutlama programında HDP Batman Milletvekillerinin konuşmalarından sonra HDP parti sözcüsü Ayhan Bilgen’de bir konuşma yaptı. Bilgen konuşmasında “Bizi yok sayanı, yok saymaya da varız. Bizi görmezlikten geleni, bizi suç örgütü gibi görmeye çalışanı, yasal bir partiyi, demokrasi mücadelesini kriminalize etmeye çalışanları da sandıkta gömebileceğimizi, sandıkta tasfiye edebileceğimizi hep birlikte çok net göstereceğiz. Bizim baraj diye bir sorunumuz yok.  Siz sandıklara sahip çıktıkça, siz iradenize, tercihlerinize, taleplerinize, mücadelenize, ödediğiniz bedele, isimsiz kahramanlara sahip çıktıkça bizim sandık diye, baraj diye seçim diye bir derdimiz olmaz. Ama birileri bizi dışlarsa, yok sayarsa şundan emin olsunlar ki bunun bedelini faturasını biz değil, bütün ülke ödemek zorunda kalır. Onun için çok açık söylüyoruz. Eğer bu ülkede birlikte yaşayacaksak birlikte konuşmayı göze alacağız. Birlikte yaşayacaksak birlikte yönetmeyi göze alacağız. Birlikte olacaksak kardeşlik konusunda azıcık samimiyet taşıyorsak o zaman birlikte siyaset yapmayı da becereceğiz” dedi.
Öte yandan yapılan konuşmaların ardından sanatçıların söylediği Kürtçe ve Türkçe türküler işliğinde halay çeken işçiler, yağan yağmura aldanmadan günün tadını çıkarttı. Yoğun güvenlik önlemin alındığı 1 Mayıs kutlamalarından sonra kutlamalar sorunsuz bir şekilde sona erdi. 
 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=