Lütfen bekleyin..



Binler Barış Yemeğinde Bir Araya Geldi

29 Nisan 2018, 12:21 - Okunma: 3138

Batman’da bir husumet daha sona erdirildi. Kani Reva’da Şeyh Halit Türbesinde bir araya binlerce kişi sulh için dua etti. 20 yıl önce istenmeden meydana gelen bir olay sebebiyle Tanrıseven, Güçin ve İzgi aileleri arasında çıkan husumet kanaat önderlerinin araya girmesiyle sona erdirildi.

Yerel kanaat önderleri Şeyh Selman Bağdu, Hüseyin Geylani, Abdurrahman Aydiş ve İbrahim Direk’in girişimleri ile sulh sağlandı. 

Tarihi Kani Reva’da Şeyh Halit Türbesinde verilen barış yemeğine, Batman, Beşiri, İkiztepe, Diktepe’den gelenler başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı. Bağdu "Sağduyulu davranan taraflara çok teşekkür ediyoruz. Huzurun tesisi için gerekli adımı attık ve aileleri bir araya getirdik. Yöremizin hassasiyetleri var. 8-9 aydır bu ailelerle diyalog halindeydik. Bundan böyle güzellik olması, ailelerin sevgilerinin artması için uğraş veriyoruz"dedi.


ŞEYH SELMAN “HUZURUN TESİSİ İÇİN ADIM ATTIK”
Barış yemeğine ev sahipliği yapan Şeyh Selman Bağdu, Barış ve huzurun tesisi için adım attıklarını belirterek, sağduyulu davranan taraflara teşekkür etti. 
DUALAR EDİLDİ, EL SIKIŞILDI
Barış Yemeği, Şeyh Selman’ın duası ve tarafların el sıkışması ile sona ererken, katılan vatandaşlar da bölgemizde bir husumetin daha bitmesinden dolayı mutluluklarını dile getirdiler.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=