Lütfen bekleyin..



Hilal Mahallesi Okul İstiyor!

25 Nisan 2018, 18:05 - Okunma: 2308

Batman’ın yüzölçümü olarak en büyük mahallesi olan ve 10 bin nüfuslu Hilal Mahallesinde Eğitim kurumları için tahsis edilen 2 arsanın kamulaştırma işleminin yapılmaması nedeniyle mahallede okul sorunu her geçen gün artıyor.

 Hilal Mahallesinde eğitim kurumları için tahsis edilen 12 ve 8 dönümlük araziler boş beklerken, kamulaştırmanın yapılmamasından dolayı Okulda yapılamıyor. 
Hilal Mahallesi Muhtarı Resul Karakuş 15 yıldır boş ve atıl durumda bekleyen arsalara Okul yapılması talebini yineleyerek şunları söyledi. “ Yüzölçümü olarak en büyük mahalleler arasında Hilal mahallesi yer almaktadır. Mahallenin bir ucunda 1 okul olması nedeniyle çocuklarımız 2-3 kilometre yürümek zorunda kalıyor. Maalesef bu konuda mağduruz. Sorunumuzu Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakan yardımcısı hemşehrimiz Mehmet Şimşek, Valilik ve belediyeye ilettik. Ancak halen bir sonuç almış değiliz. 8 dönüm ve 12 dönümlük 2 adet arsamız imarda eğitim yeri olarak gözüküyor. Arsalar vatandaşların adına kayıtlı, ancak kamulaştırma olmadığı için ne vatandaş yararlanamıyor nede okul yapılabiliyor. Değerli Devlet Büyüklerimizden bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz. Sayın Valimiz Ahmet Deniz ile Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’dan Mahallemize Okul yapılması için destek bekliyoruz.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=