Lütfen bekleyin..



Vali Deniz ile Hamidi Gercüş’te Açılışlara Katıldı

17 Nisan 2018, 20:22 - Okunma: 1112

Vali Ahmet Deniz ile Milletvekili Ataullah Hamidi Gercüş ilçesine bağlı Arıca Köyündeki restorasyon çalışmaları tamamlanan Süryani cemaatine ait Mor Aho Manastırı’nın açılış törenine katıldı. Turizme kazandırılan yaklaşık bin 500 yıllık tarihi manastırın açılış törenine; Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra Milletvekili Ataullah Hamidi,

Gercüş Kaymakamı Ünal Koç, kamu kurum yöneticileri, Süryani cemaati ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Deniz, Anadolu coğrafyasının birçok kadim medeniyete ev sahipliği yaptığını, Yunus Emre’nin, Hacı Bektaş’ı Veli’nin, Mevlana’nın sevgi ve hoşgörü tohumlarının atıldığı bir coğrafya olduğunu vurguladı. Daha sonra konuşan Milletvekili Ataullah Hamidi ise dünyanın en fazla birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, Türkiye’de yaşanan bütün halkların inanç ve kültürlerine sahip çıkıldığını ifade etti. 
ARICA KÖYÜNDE HALI SAHA AÇILIŞI YAPTILAR
Öte yandan Vali Ahmet Deniz ile Milletvekili Ataullah Hamidi İl Özel İdaresi tarafından Gercüş Arıca Köyünde yapılan halı sahanın açılışını yaptı. Öğrencilerle birlikte halı sahanın açılışını yapan Vali Deniz ile Milletvekili Ataullah Hamidi, spor tesisinde incelemelerde bulunarak,  öğrencilere spor malzemesi hediye ettiler. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=