Lütfen bekleyin..



Türkiye Erken Seçime mi Gidiyor!

17 Nisan 2018, 20:21 - Okunma: 1355

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin Erken seçim açıklamasından sonra Başkentte siyasi kulisler hareketlendi. Bahçelinin Erken seçim açıklamasından sonra Akparti’nin nasıl bir karar alacağı merakla beklenirken, seçim olması halinde Batman’ın hali hazırda TBMM’de 4 olan vekillik sandalyesi 5’e yükselecek.

TBMM’de HDP 3 vekille Akparti ise 1 Vekille temsil ediliyor.  Yaşanan hareketlilik Batman’a da yansırken, şimdiden bir çok iş adamı ve tanınan kişilerin soluğu Başkent’te aldıkları gelen haberler atasında. Akparti İl Başkanı Murat Güneştekin’de geçtiğimiz aylarda yapılan Divan toplantısındaki konuşmasında Batman teşkilatı olarak seçime hazır oldukları mesajını vermişti. 
MHP Lideri Devlet Bahçeli, 3 Kasım 2019'da yapılması öngörülen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin erkene alınması çağrısında bulunarak, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi henüz tam devreye girmedi. Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019'u beklemek mümkün değildir. Takdir hakkımızı seçimin erkene alınmasından yana kullanacağız. Teklifimiz şudur; 26 Ağustos 2018 günü Türk milleti yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem cumhurbaşkanını hem de milletvekili genel seçimiyle Türkiye düşmanlarına gereken dersi vermesi en makul yoldur." Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün erken seçim gündemiyle görüşecek. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
Gelecek Partisi Batman İl Başkanlığı’na Abdulkerim Akgül atandı. Gelecek Pa..
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 21 Mayıs 2023 tarihin..
81 ilde olduğu gibi Batman’da da gündem 14 Mayıs 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ..
AK Parti Batman Milletvekili adayı Ferhat Nasıroğlu köy ziyaretlerine devam..
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekre..
Batman'da CHP 1. Sıra Milletvekili adayı Hüseyin Yaşar, seçim çalışmala..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=