Lütfen bekleyin..



Vali Deniz “Şehrin Eğitim ve İstihdam Çıtasını Yükseltiyoruz”

11 Nisan 2018, 19:50 - Okunma: 939

Batman Valisi Ahmet Deniz, ilimizde görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla Mado’da sabah kahvaltısında bir araya geldi. Toplantıya Basın cemiyet Başkanlarının yanı sıra yazılı ve görsel medya temsilcileri de katıldı. Toplantıda Batman çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Atay’a sigarayı bıraktıran Vali Ahmet Deniz Batman okuyor Kampanyası kapsamında gazetecilerle Kitap okudu.

Vali Ahmet Deniz Eğitimden Ekonomi’ye, İstihdama, Uyuşturucu Operasyonlarından kentte devam eden kamu yatırımları ve projelerle ilgili değerlendirme yaptı.
500 YATAK KAPASİTELİ HASTANE ARAZİSİ NETLEŞİYOR 
Toplantıda gazetecilerin sorularınıda yanıtlayan Vali Ahmet Deniz son dönemde kentte yaşanan gelişmelerle ilgili de değerlendirme yaptı. Batman’daki yeni hastane yatırımı arazisiyle ilgili çalışmalarında devam ettiğini belirten Vali Ahmet Deniz, yatak kapasitesinin 300’den 500’e yükseltilmesi nedeniyle ek arazi arayışının devam ettiğini belirterek arazinin 100 dönümün üzerine çıkması nedeniyle Sağlık Bakanlığıyla ve İl Müdürlüğünün görüşmelerinin devam ettiğini dile getirdi. Vali Deniz Bakanlıktan gelecek karar sonrasında kısa bir süre içinde Yeni hastane arazisinin netleşeceğini dile getirdi. 


EĞİTİMDE 1000 YENİ DERSLİK
Batman’da 5 bin 50 dersliğin yarısından fazlasının yeni derslik olduğunu dile getiren Vali Deniz  "Çok güzel okullar yapıyoruz, Bu yıl içerisinde 400 dersliğin yapımı devam ediyor, 600 derslik ihale aşamasındadır. Hedefimiz 2019'da tekli öğretimin altyapısını hazırlamaktır. Eğitimin çıtasını yükselmedikçe ne yaparsanız boştur. ‘Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar’ projesinin sonuçlarını almaya başladık. TÜBİTAK 49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasına, Mersin, İstanbul ve Erzurum'dan sonra Batman 750 proje ile Türkiye’de en fazla proje sunan dördüncü ildir. Bu sevindirdi. Bu da imkân verilince nelerin başarılabileceğinin göstergesidir." dedi.
2 BİN DÖNÜM ARAZİ YATIRIMLARA TAHSİS EDİLDİ
Batman’da işsizliğin azalmasına yönelikte çalışmalarla ilgili bilgiler veren Vali Deniz "Batman'da işsizlik oranı yüksek olduğu için önceliğimiz eğitim ve istihdam. İstanbul'a çalışmak için gidenlerin neredeyse tamamı tekstil sektöründe çalışmış bugün de gelip kentine tekstil yatırımı yapıyor. OSB'nin büyütülmesi için 2 bin dönümlük arazinin kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Geçen hafta 12 yatırımcıya da yer tahsisi gerçekleştirdik."
Son dönemde artan Uyuşturucu operasyonlarında dikkat çeken Vali Ahmet Deniz Polis ve Jandarma tarafından 3 ayda 100 operasyon gerçekleştirildiğini,  Operasyonlarda gözaltına alınan 170 şüpheliden 24'ünün tutuklandığını ve Operasyonlarda 1 ton 74 kilogram esrar ve 76 gram eroin ele geçirildiğini dile getirdi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=