Lütfen bekleyin..



Düşünce ve İnanç Platformu: “İnsanlık Ölüyor”

09 Nisan 2018, 17:51 - Okunma: 1082

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Mehmet ERGİN yaptığı açıklamada Suriye rejim güçlerinin Doğu Gutaya yaptığı katliamı sert bir dille kınadı.Ergin açıklamasında “Dünya üzerinde son yıllarda nerede bir Müslüman topluluk varsa orada kan, gözyaşı ,acı ve ölümler gün geçtikçe artıyor.

Küresel emperyalist güçler ve onların işbirlikçileri masum insanların kanını akıtmaya doymamaktadırlar. Dünyanın bir ucunda bir kuş için ortalığı ayağa kaldıran sözde bu insancıllar ürettikleri silahlarla her gün onlarca masum Müslüman’ın kanının döküldüğü olaylara sağır dilsiz kalmaya devam etmektedir.
Son bir ay içinde önce Filistin’de meşru toraklarını geri isteyen silahsız Filistinlileri, “Geri Dönüş” adını verdikleri yürüyüş sırasında zalimce üzerlerine ateş açarak şehit etmekten imtina etmeyen Siyonist rejimin vahşi askerleri yılardır süregelen zulümlerine bir yenisini daha eklemiştir. Daha sonra, sözde düzen sağlama ! adına 15 yıldan uzun süredir Afganistan’a yerleşen ABD bu yıllar içinde 1000’lerce sivili gözünü kırpmadan öldürmekten imtina etmemiş, bir camide Hafızlık Mezuniyet töreni için toplanmış çocukların üzerine zalim kinini yağdırmış ve 100 hafız çocuğu şehid etmiştir. Ve son olarak 7 yıldır savaşın devam ettiği ve işgalci emperyalistlerin oyun alanı haline gelen Suriye’de katil Esed rejimi abluka altında tutuğu Doğu Guta’nın Duma bölgesine daha öncede sayısız defa kullanmaktan imtina etmediği kimyasal bombalarla saldırmış ve çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 100’e yakın sivil Müslüman hayatını kaybetmiştir.
Beşşar Esed rejiminin Suriye'de iç savaşın başlamasından buna yana 214, Han Şeyhun katliamından sonra da 11 kez kimyasal silah saldırısı düzenlemiştir. Ancak bütün bu saldırılar karşısında bütün dünya ağız birliği etmişçesine suskunluğu ve görmezliği tercih etmektedir. 
Bütün bu katliamların faili Esed rejimi ise ortağı da açık ve net olarak İran ve Rusya’dır. Yanı sıra, Suriye’de insanlık suçlarını önlemek ve masumları korumak üzere değil de DAİŞ ile mücadele adı altında emperyal faaliyetler yürüten ABD ve koalisyon güçleri ile bu katliamlar karşısında sessiz kalan ülkelerle, hiçbir adım atmayan BM ve diğer uluslararası kuruluşları da bu katliamların sorumlusudur. Bu sessizlik ve umursamazlık katliamları zımnen desteklemekten başka bir anlam taşımamaktadır. 
Zalim yönetimler ve işgalci güçler bu zımni destekten güç alarak her gün yeni bir zulme imza,atmaktadırlar.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=