Lütfen bekleyin..



YÖK’TEN TIP FAKÜLTESİ İÇİN ÇİFTE STANDART!

08 Nisan 2018, 17:34 - Okunma: 1706

400 bin nüfusu olan Batman’a Fakülte kurulması gerekirken, 160 bin nüfuslu Siirt’e Fakülte kurulması kararı alınması kafaları karıştırdı. Kamu ve Özel Hastanelerde Günlük 10 bin hastanın Poliklinik ve tedavi gördüğü Batman’a Tıp Fakültesinin verilmemesi tepki topladı.

YÖK TIP FAKÜLTESİ İÇİN SİİRT’İ SEÇTİ

Siirt’ten Batman’a bir çok hastanın sevk edildiği göz önüne alındığında YÖK’ün bu kararı nasıl aldığı merakla bekleniyor. Batman’ın bölgedeki tüm illere eşit mesafede oluşu, Hava demiryolu ve diğer ulaşımlar açısında bakıldığında Batman’ın her yönüyle Fakülteyi hak ettiği belirtiliyor. Havayolu ulaşımında da bir çok uçağın Siirt Havaalanı yerine Batman’a inmeside bunun en açık göstergesi olarak gösteriliyor. 

Bölgenin gelişen illerinin başında gelen ve kent merkezi nüfusu 400 bini aşan Batman’a Tıp Fakültesi kurulması gerekirken, YÖK Siirt için Tıp Fakültesi kurulması kararı aldı. 
Siirt Üniversitesinde tıp fakültesi kurulması kararının Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) genel kurul toplantısında kabul edildiği bildirildi. Bakanlar Kurulu kararı sonrasında Siirte Tıp Fakültesi kurulması kararı resmiyet kazanacak. 
Bölge illerine sağlık alanında hizmet veren ve Bölgenin en yoğun Sağlık sektörünün olduğu Batman’a Tıp Fakültesi kararı çıkmaması tepki çekti. TIP Fakültenin Siirte kurulma kararı sonrasında Batman kamuoyu hem YÖK’e hemde Batman Üniversitesi rektörlüğüne tepkili. Batmanın her yönüyle TIP Fakültesini kaldırabilecek kapasitede olduğunu dile getiren Vatandaşlar Batman’daki sağlık kuruluşlarının hasta yükü ve kapasitesi göz önünde bulundurulduğunda kente acil olarak Tıp Fakültesi kurulması gerektiğini belirttiler. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kerem
2362 gün önce
Unutmayın ki Batman'a rafineri kurulurken Batman henüz köydü.Ve o rafineri sayesinde övündüğünüz büyük şehir oldu.O zaman kimse çıkıp da il merkezi dururken neden rafineri bir köye kuruluyor demedi.Benim gördüğüm kadarıyla fakülte kararı coğrafi konuma göre verilmiş.Zira Siirt Batman'a da,Bitlis'e de,Şırnak'a da 90'ar km mesafede.Başka bir gerekçesi yok.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=