Lütfen bekleyin..



Arsa Satışına Tepkiler Devam Ediyor..!

08 Nisan 2018, 17:31 - Okunma: 1624

Arsa Satışına Tepkiler Devam Ediyor..!Batman’ın kalbi olan Diyarbakır caddesi üzerinde bulunan mülkiyeti Milli Emlak’a ait 300 metrekare arsa taşınmazın satışı Batman Kamuoyunu derinden üzmeye devam ediyor. Şehrin en işlek yerindeki AVM ile iç içe olan arsanın satılması kentte tartışılmaya devam ediyor.

Satışta önceliğin Batman’a yatırımı kazandıran AVM’nin olduğuna dikkat çekilirken Batman’ın sembolü olan AVM’nin yan tarafından bulunan Otopark alanının satılması kafaları karıştırdı. Vatandaşlar Batman’da binlerce Gence aş iş sağlayan Yatırımcılara destek verilmesi gerekirken, bu tür adımlarla kentte yatırımın önünün kesilmek istendiğine işaret ettiler. 


BATMAN’A YAKIŞMAYAN MANZARA
Belediye yetkililerinden alınan bilgiye göre parselin atıl bir parsel olduğu ve belediyenin hiçbir şekilde imar izni verilmeyeceği göz önünde olmasına rağmen yapılan satış tepki topladı. Söz konusu olan parselin satışının doğru olmadığını umuma açık halkın yürüyüş alanı olduğunu savunan vatandaşlar Batman Valiliğine, Batman belediyesine, Defterdarlık ve Milli Emlak Müdürlüğüne tepkili…
Bölgenin ilk Büyük alışveriş merkezi olan ve kentin çehresini değiştiren AVM alanının tel örgü ile kapatılmasına tepki gösteren Batman halkı ”Bu arsa daha önce Worldmar otoparkı olarak kullanılıyordu, umuma açıktı. Arabalarımızı park ediyorduk, açık bir alandı ve herkes  faydalanıyordu bu arsanın üçüncü şahıslara satılıp beton binalar yapılmasına çarpık kentleşmeye sebep olunmaması için yetkililerin duyarlı olması gerekiyor. Yıllardır Batman’a hizmeti olan rahmetli Ahmet DİNÇ binlerce insana iş imkanı sağlamıştır .Bu tür iş adamlarına devlet olarak vatandaş olarak sahip çıkılması gerektiği düşünülüyor. Kamuoyu Batman Valisinden bu konuya el atmasını bekliyor. 
SATIŞ İPTAL EDİLSİN, İMAR KANUNA AYKIRI!
Batman Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre 3194 sayılı imar kanunu 17 maddesi aynen şöyledir belediye veya valilik kendi malı olan veya imar planlarının tatbiki sonucu kamulaştırmadan artan parçalarla istikameti değiştirilen veya kapanan yol ve meydanlarda hasıl olan sahalardan müstakil inşaata elverişli olmayan parçaları, bitişiğindeki arsa veya bina sahibine bedel takdiri suretiyle satmak gayrimenkul sahiplerinin yola giden yerlerden dolayı tahakkuk eden istihkaklarını bedel takdiri suretiyle değiştirmek ve komşu gayrimenkul sahibi takdir edilen bedelle satın almaktan imtina ederse şüyulandırıp satmak suretiyle imar planına uygunluğunu temin eder.bu maddeden de anlaşılıyorki yapılan işlemin ve satışın valilik ve imar kanununa aykırılık söz konusu olduğu bildirildi. Vatandaşların ve kamuoyunun tepkileri üzerine devlet büyüklerinden bu konuda duyarlı davranıp konuya müdahil olmalarını Batman halkı adına takip etmeye devam edeceğiz. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=