Lütfen bekleyin..



Aslan’dan Başbakan’a İşsizlik Önergesi

03 Nisan 2018, 12:16 - Okunma: 894

Milletvekili Aslan kentin İşsizlik Durumunu Başbakan Binali Yıldırıma SorduHDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan TBMM’ye sunduğu soru önergesinde İşsizlik oranı en yüksek bölge %26,9 ile TRC3 (Batman,Mardin, Şırnak, Siirt) gözükmektedir.

Düz platoları, tarıma elverişli toprakları ve verimli petrolü ile Batman’ın, işsizlikte ön sıralarda yer alması, kent halkının hak etmediği bir sonuçtur.TP’de tüm tepkilere devam eden özelleşme süreci, işsizliği daha da derinleştirecek. İşsizliğin en yüksek olduğu illerin başını çeken Batman ayrıca Türkiye’de en fazla petrol üretilen birinci il olma özelliğini taşıyor. Türkiye ekonomisine ciddi katkısı olan Batman’ın, yer altı kaynakları işsizlik oranından da anlaşılacağı gibi halka yansıması pek olmuyor. Batman’dan üretilen petrolden elde edilen kazanç ile Batman’ın işsizlik sorununun tamamı çözülebilir. Yine  Batmanın sahip olduğu tarım ve hayvancılık alanları ve turistik mekanlar potansiyeline muvafık işletilirse, Batman dışardan işçi istihdam edecek bir noktaya gelir.” Dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=