Lütfen bekleyin..



BU BÜYÜME RAKAMLARI İLE BU İŞSİZLİK OLMAMALIYDI

30 Mart 2018, 13:26 - Okunma: 966

ASKON Şube Başkanı M.Selman NASIROĞLU;Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) İşgücü İstatistikleri 2017 verilerini değerlendirdi. 2017 yılı büyüme rakamı beklentisinin % 7’nin üzerinde geleceğini belirten Nasıroğlu,

2017 yılı işsizlik rakamlarının büyümeye oranla beklentilerinin üzerinde bir rakam olarak gerçekleştiğini belirterek, bu büyüme rakamları ile bu işsizlik rakamları böyle olmamalı dedi.  
ASKON Başkanı Nasıroğlu konuya ilişkin şunları söyledi;
Bu Büyüme Rakamları ile Bu İşsizlik Olmamalıydı
Büyüme rakamlarına bakınca güzel bir yılı geride bıraktık. 2017 Yılını yüzde 7’nin üzerinde bir rakamla bitireceğimizi öngörüyoruz. Ne var ki, bu büyüme rakamlarına rağmen işsizlik rakamlarını çift hanelerin altına düşüremedik. Bu büyüme rakamları ile bu işsizlik rakamları böyle olmamalıydı. 
Özel Sektör Olarak Ciddi Bir Özeleştiride Bulunmalıyız
İstihdama bakıldığında kamunun alımlarının etkisinin yüksek olduğunu ama özel sektörün bu konuda yeterli artışı yapmadığını görüyoruz. Özel sektörün istihdama da katkıda bulunacak yatırımlara ağırlık vermesi gerekiyor. Özel sektör olarak bu konuda ciddi bir öz eleştiri yapmalıyız. Özellikle gençlerin istihdama katılması yönünde çalışmalar yapmamız gerekiyor.
Terörün Bölge Halkına Zararı Devam Ediyor
İşgücüne katılıma baktığımızda yine doğu bölgesi illerinin geride kaldığını görüyoruz. Her türlü teşvik ve desteğe rağmen bölgede istenilen düzeyde hareketlilik görülememekte. Bunun en büyük nedeni de herkesçe malum olan terör sorunu.Terörün bölgenin gelişmesine olumsuz etkisi devam etmekte.Terör bölge halkına zarar vermeye devam ediyor,buna rağmen yatırıma devam etmeliyiz dedi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=