Lütfen bekleyin..



“Sanayicimiz Tefeciye Muhtaç Edilmesin”

28 Mart 2018, 17:26 - Okunma: 1034

Hafta sonu yapılacak olan BATSO Kongresi öncesinde açıklama yapan Mavi Grup adına yarışan İsmet Yargı ve Talat Kara yaptıkları açıklamada Esnafın önünün açılması için üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirterek “Bizler Mavi Grup olarak diyoruz ki Batman’da neden yatırım yapılmıyor?

Ve yatırım amaçlı açılan şirket ve işletmeler de neden iflasın eşiğine gelip kapanıyor? Günümüz şartlarında, Tüccar ve üretim yapan esnaflar az kar marjı ve işlerinin durgunluğundan şikayetçiler, ticari bankalar işletme yöneticilerinin sicilinden kaynaklı kendilerine kredi sağlamadığından tefecilerin eline düşmektedir. Tefecilere mecbur bırakılmaktadır. Tüccar ve esnaflar aylık %5 kazanç sağlarken, kazancının %15’ni tefecilere kaptırmaktadır. Bu durum da işletmeyi iflasa sürükleyip kapanmasına neden oluyor. Batman’da bir sektör haline gelen tefecilik anlayışı Batman tüccar ve esnaf sahiplerinin üretim ve iş yapabilmesinin önünü kapatmaktadır.” Denildi. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=