Lütfen bekleyin..



Hasankeyf’te Gergin Gün!

22 Mart 2018, 20:08 - Okunma: 1074

Ilısu Barajı suları altında kalacak olan Hasankeyf’te bazı evlerin ve esnafların dükkanlarının boşaltılması için gönderilen tebligattan sonra vatandaşlar eylem yaptı. Türk Bayraklarıyla Köprü önünde eylem yapan Hasankeyf halkı sorunlarını gündeme getirmek için yürümek isteyince Polis Biber Gazı ve Tazyikli suyla müdahale etti.

DSİ 16. Bölge Müdürlüğü'nün Hasankeyf çarşısı ile bazı evlerin boşaltılmasına ilişkin gönderdiği tebligatı kabul etmeyen vatandaşlar kaymakamlık binasına yürüyerek basın açıklaması yapmak istedi. Hasankeyf Köprüsü üzerinde vatandaşları durduran polis, vatandaşlardan yürüyüşü sonlandırmalarını istedi.
Vatandaşlar yeni Hasankeyf'teki yerleşim yerlerinin tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilmeden ev ve işyerlerini boşaltmayacaklarını belirterek duruma tepki gösterdiler. 
Hasankeyflilerin yürümekte ısrar etmesi üzerine Polis TOMA ile anons yaparak, vatandaşlardan dağılmaları aksi taktirde güç kullanılarak dağıtılacakları uyarısında bulundu.Uyarılara rağmen yürümek isteyen Protestocu gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi. Müdahale sırasında kalabalık içinde bulunan kadın ve çocuklar tazyikli su ve biber gazından etkilendi.Olay yerine gelen Hasankeyf İlçe Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, vatandaşlarla görüşerek sorunun çözümü için elinden geleni yapacağını söyledi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=