Lütfen bekleyin..



Olaysız Newroz Kutlaması..!

22 Mart 2018, 09:43 - Okunma: 1411

Baharın müjdeleyicisi Newroz, Batman’da da coşkuyla kutlandı.Önceki senelerde, 17–20 Mart tarihleri arasında tüm kentlerde kutlanan, finali 21 Mart’ta Diyarbakır’da yapılan Newroz, bu yıl tüm yurtta 21 Mart Günü kutlandı. Batman’da da kutlamalar, yoğun katılımla gerçekleşti.

Sabah saatlerinden itibaren kitleler, Şehir Otogarı yanındaki Miting Alanında toplanmaya başladı. Batman Milletvekilleri farklı kentlerdeki Newroz Kutlamalarına katıldıkları için Batman’da bulunamadı. 

 RENKLİ NEWROZ

Batman’da binlerce kişi Newroz kutlamalarına katılmak için sabahın erken saatlerinden itibaren Yeni Otogar yanında bulunan Newroz Alanı'na akın etti. Program başlamadan önce dört bir yanına “Newroz pîroz be” yazılı alanı dolduran vatandaşlar, halay ve zılgıtlarla bayramı coşkuyla kutladı. Kadınlar alanda yöresel kıyafetleriyle renk cümbüşü yaratırken, Barış Anneleri ise Efrin'e destek amacıyla ellerinde zeytin dallarıyla alana geldi. Newroz kutlamalarına, HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, HDP Diyarbakır milletvekili Sibel Yiğitalp, DTK üyesi Nuri Özdemir, HDP ve DBP’li yöneticiler ve STK temsilcileri katıldı. İlk sözü alan HDP İl Eşbaşkanı Nizamettin Toğuç’un Ardından konuşan HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, herkesin anlaması için konuşmasını hem Türkçe, hem de Kürtçe yapacağını belirterek, “Bilinmelidir ki Kawa, direnişin ve özgürlüğün sembolüdür. Dehak ise, zulmün sembolüdür. Nerede Dehak varsa, karşısında bir Kawa olacaktır. Afrin harekatına başından beri karşıydık. şimdide karşıyız.” diye konuştu.

Newroz Ateşini KJA’lı kadınlar yaktı. İlk meşaleyi, KJ Temsilcisi Songül Korkmaz yaktı.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=