Lütfen bekleyin..



Başkan Ekmen Emeklilerin Sorunlarını Açıkladı

20 Mart 2018, 18:48 - Okunma: 1206

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin EKMEN emeklilerin karşı karşıya kaldığı sorunları değerlendirerek alınan kararları kamuoyuna açıkladı.

Başkan Ekmen açıklamasında “ Uzun zamandır siyasi partilerimizin gündeminde olan ve seçim bildirgelerinde yer alan dini bayramlarda emeklilere ikramiye verilmesi, emekliler arasında büyük bir beklentiye dönüşmüştür. Bu talebimiz sonuçlandırılmalıdır. Emekliler, harcamalarında yüzde 8 KDV, elektrik, doğalgaz ve su harcamalarında ise ortalama yüzde 15 ÖTV vergileri ödemektedir. Vergi iadesi kaldırılmış ve yerine getirilen ek ödeme oranları olan yüzde 4-5 yetersiz kaldığından, emeklilerimizin üzerindeki vergi yükünün azaltılması için ek ödeme oranları yüzde 8-9 a yükseltilmelidir. Katkı payları, emekli aylıklarını küçülten bir uygulamaya dönüşmüştür. TOKİ iş birliğiyle yapmış olduğumuz 1633 konutların sahiplerine teslim edildi.Yeni yapacağımız Toki ile ilgili 13.03.2015 tarihinden beri Tapuları alınmış ve Toki ‘ye devri yapılmıştır.Şuanda ihale aşamasına gelmiş olan Toki projemiz Batman Belediyesi tarafından 1 yıla yakın imar planı yapılması beklenmektedir.Biraan evvel imarın yapılması yaşlılarımızın ve emeklilerimizin hayır dualarını almalarını temenni ederim.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=