Lütfen bekleyin..



Başaran “Newroz Bayramı Resmi Tatil ilan edilsin”

19 Mart 2018, 18:21 - Okunma: 1072

Newroz Tertip Komitesi, Grand Hasankeyf Otelinde 21 Mart’ta kutlanacak Newroz Bayramı nedeniyle basın toplantısı düzenledi.21 Mart Saat 11.00’de Yeni Otogar yanında yapılacak Newroz kutlamalarında Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım ve DTK Üyesi Nuri Özdemir’in yanı sıra Kadir Çat, Hediye, Erdoğan gibi sanatçıların da yer alacağı kaydedildi.

 Koma Kemaçe müzik gurubu ve bazı yerel sanatçılar da  kutlamalarda yer alacak denildi.  
Basın toplantısına  HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP ve DBP İl Eş Başkanları, TJA, DTK temsilcileri, PM üyeleri ve partililer katıldı. 
BATMAN HALKINI NEWROZA DAVET ETT
Basın açıklamasında söz alan Milletvekili Başaran, “ 21 Mart Newroz Bayramının resmi tatil günü ilan edilmesini istiyoruz. Bununla ilgili HDP parti grubu olarak taleplerimizi TBMM’de gündeme getirmiştik. Ancak talebimize kayıtsız kalındı. Tüm zorluklara rağmen newroz ateşi yanmaya devam edecektir.  Tüm halkımızı meydanlarda seslerini yükseltmeye çağırıyoruz. Newroz Van’dır, Batmandır, Amed’dir “ dedi.  HDP İl Eş Başkanı  Nizamettin Toğuç da, “ Newroz’u 18’inde kutlamayı düşünüyorduk ama buna izin verilmedi. Biz de mecburen 21’inde kutlayacağız. Ama öncesinde de Newroz’a çağrı niteliğinde bugün Kozluk’ta da bir programımız olacak. Kutlama tarihine kadar halkı davet noktasında yapacağımız çalışmalar devam edecektir. Herkesi “ Bir ses olalım” şiarıyla Newroz kutlamalarına davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=