Lütfen bekleyin..



PAK Batman İl Teşkilatı HALEPÇE'yi Andı

18 Mart 2018, 18:03 - Okunma: 1027

PAK Batman İL Başkanlığı 16.03.1988 Halepçe Jenosidinin 30. yıldönümü münasebetiyle bir anma programı düzenledi.Parti il binasında yapılan anmaya parti yönetim ve üyelerinin yanı sıra PAK ın dostları katıldı.

PAK Batman İl Başkanı Aziz Özdemir'in konuşmasıyla başlayan anmada, Halepçe başta olmak üzere tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve Kürt Ulusal Marşı Ey Reqîb'in PAK ın açıklaması üyemiz Ahmet Orhan tarafından okundu.Ahmet Orhan açıklamasında "Halepçe Soykırımı, Kerkük’ün işgali ve Afrin saldırısı ile devam ediyor"dedi.Devamında "30 Yıl önce, 16 Mart 1988 günü Saddam Hüseyin rejimi, kimyasal silahlarla yaptığı saldırı sonucunda, Güney Kürdistan’ın Halepçe şehrinde büyük çoğunluğunu çocuk, kadın ve yaşlıların oluşturduğu 5000’i aşkın insanımızı katletti. Halepçe’de sadece 5000 insan değil; insanlık vicdanı da şehid düşmüştü. Bu sadece faşist diktatör Saddam Hüseyin’in insanlık dışı, kirli yüzünün dışa vurumu değildi; aynı zamanda insanlığın alnına vurulmuş kara bir lekeydi de. Helepçe soykırımı bütün dünyanın gözleri önünde gerçekleştirildi. "
Programda "Dîroka Me- Halepçe"adlı bir belgesel gösterimi gerçekleştirildi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=