Lütfen bekleyin..



TÜMSİAD’tan Sultan Abdulhamit Hanı Anma Programı

15 Mart 2018, 17:52 - Okunma: 1085

GENÇ-KON ve GENÇ TÜMSİAD tarafından organize edilen Son Büyük Sultan Abdülhamid Han’ı anma gecesi 16 Mart Cuma akşamı saat 19.30’da İl kültür ve Turizm müdürlüğü konferans salonunda ücretsiz yapılacak.

Etkinlikle alakalı açıklamalarda bulunan GENÇ-KON il temsilcisi Hamza Can Türkiye’nin 52 farklı noktasında yapılacak olan program 16 Mart Cuma akşamı saat 19.30’da ilimizde de inşallah yapılacaktır.

Hamza Can açıklamasında Yazarlar Ozan Bodur ve Selim Uğur tarafından son büyük sultan Abdülhamid Han’ın hayatının anlatılacağı programın sunuculuğunu Radyo 7 ve Semerkand radyo sucusu Zeyd Yıldız yapacak.
Osmanlı Devletinin son dönemlerinde ayakta kalması için büyük bir çaba sarf eden onlarca saldırılara rağmen 33 yıl Devleti Aliye yi Osmanlıyı yöneten sultan Abdülhamid demiryolu, ziraatın ıslahı ve okullaşma projesine ve maliyetlerine paralel olarak, Avrupa devletleri arasında kendine has bir politika güttü. Alman İmparatorluğu’nun kurnaz başbakanı ve o imparatorluğun tarihindeki yegâne diplomat olan Bismarck’la baş eden bir tek odur. 33 yıl boyunca Suriye, Filistin, Lübnan ve Anadolu’da yaptığı yatırımlar ve okullar bu bölgelerde sempati kazanmasına vesile olmuştur. Gayesi kendi Devletine hizmet eden bilgili, saygın, itikadı düzgün, Devletine sadık bireylerin yetişmesini sağlamaktı. 
Can; Muhakkak ki dirayetli bir padişahtı. İsmi sadece imparatorluğun içinde değil imparatorluk dışında yaşayan Müslüman halklar için de bazen bir umut ışığı olmuştur. Bu nedenledir ki Şam-Medine arasında dönemi için muazzam bir yatırım olan demiryolunu tüm Dünya Müslümanların yardımlarıyla gerçekleştirebilmiştir.
Bu sebepledir ki Batman halkımızı Cuma akşamı saat 19.30’da il kültür merkezi konferans salonunda, her zaman Müslümanların dertleriyle dertlenen bu büyük sultanı daha da yakın tanımak, onu daha iyi anlamak ve onun derdiyle dertlenmeye davet ediyoruz.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=