Lütfen bekleyin..



Vali Ahmet Deniz Şehit Anneleri İle Eşlerini Ağırladılar

08 Mart 2018, 20:29 - Okunma: 1537

Vali Ahmet Deniz ve eşi Olcay Deniz 8 Mart Dünya Kadınlar gününde şehit anneleri ve eşleri ile gazi eşlerini kahvaltıda ağırladılar. TP Kristal Park tesislerinde düzenlenen kahvaltı programına; Vali Deniz ve Eşi Olcay Deniz’in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kamu kurum yöneticileri ile eşleri, çok sayıda şehit annesi, eşi ve gazi eşleri katıldı.

Kahvaltından sonra kısa bir konuşma yapan Vali Deniz, “Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü yürekten kutluyorum. Toplumun yarısını kadın, diğer yarısının ise erkekler oluşturuyor. Kadın ve erkeği ayırmak, ayrıştırmak mümkün değildir. Bizim kültürümüzde kadının yeri başkadır. Toplumun temel direği ailedir. Ailenin temelini de kadınlar oluşturur.   diye konuştu.
 VALİ DENİZ, “ASIL OLAN ZİHİNLERİMİZDEKİ DÖNÜŞÜM VE DEĞİŞİMİDİR” 
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2023 hedeflerine toplum olarak kadını ve erkeğiyle el ele vererek ulaşılacağını vurgulayan Vali Deniz, son dönemlerde hükümetimiz tarafından kadınlarımıza yönelik toplumsal ve kamusal alanda pozitif ayırımcılık yapıldığını belirterek, “Yasal düzenlemelerin ötesinde asıl olan zihinlerimizdeki dönüşüm ve değişimidir. Bu daha çok önemlidir. Kadınlara yönelik uygulanan şiddet, ayrımcılık ve istismar bir insanlık suçudur. Bunlarla mücadele etmek de hepimizin görevidir” dedi. 
 

“SİZLER,  EN KIYMETLİ VARLIKLARINIZI, BU VATAN, BAYRAK VE MİLLET İÇİN TOPRAĞA VERDİNİZ” 
Tarihimizin kadınların kahramanlıklarıyla dolu olduğunu vurgulayan Vali Deniz, "Kurtuluş mücadelemizde Anadolu kadını cesaretli ve yürekli duruş sergiledi.  FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminde de kadınlarımızın ne kadar cesur ve yürekli olduklarını bir kez daha göstermiş oldular. Batman’da da Demokrasi Nöbetlerinde kadınlarımız hep ön saflarda yer aldılar. Coşku ve heyecanla ülkemizin birlik ve beraberliğine sahip çıktılar. Bizim için tüm kadınlar kıymetli ve önemlidir. Ama şehit anneleri ve eşlerinin yeri bizim yanımızda başkadır. Onların haklarını ödemek imkansızdır. Sizler,  en kıymetli varlıklarınız olan çocuklarınızı ve eşlerinizi; bu vatan, bayrak ve millet uğruna toprağa verdiniz. Bu vatan bölünmediyse ve parçalanmadıysa onların sayesindedir. Ölüm pahasına bu toprakları savundular. Şimdi Afrin’de, yiğitlerimiz,  kahramanlarımız terör örgütlerini bitirmek ve güneyimizde oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu engellemek için yürekli ve cesaretli bir şekilde mücadele ediyorlar. Bu millet kadınıyla, erkeğiyle ve genciyle, Türkü, Kürt’ü, Arap’ı ve Çerkez’iyle bin yıldır birlik ve beraberlik içerisinde hareket ediyor, etmeye de devam edecektir. ” diye konuştu.
 
Konuşmanın ardından programa katılan şehit ve gazi yakınlarının sorun ve taleplerini dinleyen Vali Deniz, sorunların giderilmesi konusunda ilgili kurum yetkililerine talimat verdi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=