Lütfen bekleyin..



Batman’da Okuryazarlık Seferberliği Kampanyası Start Aldı

07 Mart 2018, 16:01 - Okunma: 1086

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan “Okuryazarlık Seferberliği” kampanyası ilimizde Vali Ahmet Deniz’in katılımıyla start aldı. İlimiz merkez Güneykent Mahallesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde hizmet veren Mobil Aile Destek Merkezi’nde (ADEM) düzenlenen açılış programına Vali Deniz’in yanı sıra Okuryazarlık Seferberliği İl Yürütme Kurulu üyeleri ile çok sayıda kursiyer katıldı.

OKURYAZARLIK SEFERBERLİĞİ KURSLARINA YOĞUN İLGİ 
Halk Eğitim Merkezlerince ve ilgili kurumların işbirliğiyle ilimiz merkez ve ilçelerde başlatılan Okuryazarlık Seferberliğine yoğun bir katılımla başladı. 
Sınıfları gezerek, kursiyerlerle bir süre sohbet eden Vali Deniz,  okuryazarlığın önemli olduğunu belirterek “Hayatın birçok alanında yaşadığınız sıkıntıları bu kurslar sayesinde aşacağınıza inanıyorum. Okumanın ve öğrenmenin yaşı yoktur. Gayret ve cesaretinizden dolayı sizleri tebrik ediyorum” dedi. 
Daha sonra kampanya kapsamında ilimizde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Vali Deniz,  “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Okuryazarlık Seferberliği tüm Türkiye’de olduğu gibi biz de Batman’da start verdik. Amacımız okuma yazma bilmeyen hiçbir vatandaşımız kalmayacak şekilde herkese ulaşmaktır.  Şuan itibari ile 3 bin 500 civarında planladığımız kurslara başlayan vatandaşlarımız var.  Bu sayıyı her gün yukarıya çekmeyi hedefliyoruz.  Kurslara katılan ablalarımızı ve teyzelerimizi ziyaret ettik, yeni bir şey öğrenme aşkı ile yüzleri gülüyor. Okuma yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımızın okuma yazma öğrenmesini istiyoruz. Çalışmalarımız değişik periyotlarda devam edecek 11 Mayıs’ta ilk mezunlarımızı vereceğiz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
OKUMA YAZMA KURSUNA KATILAN KURSİYERLERE OKURYAZARLIK BELGESİ VERİLDİ
 Açılış programının ardından Vali Deniz, tarafından daha önce ADEM bünyesinde verilen okuma yazma kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere “Okuryazarlık Belgesi” verildi.
Kursiyerleri göstermiş oldukları başarıdan dolayı tebrik eden Vali Deniz, İlkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan 2. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına katılmaya davet etti. 
Açılış programın ardından Vali Deniz, Aile Destek Merkezi’nden ayrıldı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=