Lütfen bekleyin..



Batman Kodlama Hareketi Projesi Start Aldı

06 Mart 2018, 01:19 - Okunma: 988

Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesi kapsamında Vali Ahmet Deniz’in talimatları doğrultusunda, Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) desteğiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Raman Anadolu Lisesinde uygulanacak olan Batman Kodlama Hareketi Projesi start aldı.

Raman Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve DİKA tarafından eğitim desteği verilen proje, 05-09 Mart 2018 tarihleri arasında hayata geçirilecek, proje kapsamında ilimizde değişik kademelerde görev yapan 23 öğretmene “Robotik-Kodlama-Arduino Eğitimi” verilecek.
 
Raman Anadolu Lisesinde gerçekleşen Robotik-Kodlama-Arduino Eğitimin başlama programına; Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran,  okul müdürleri ve çok sayıda öğretmenler katıldı.
 
Programda kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Çeviren; “Akılı evler binalar araçlar olduğu yeni bir çağdayız. Bu çağa teknolojik endüstri 4 deniyor.  Çocuklarımızı yeniçağa uygun olarak yetiştirmemiz lazım. Bu kapsamda teknoloji hareketini başlatmamız gerekiyor. Kodlama eğitimi de bunlardan biri 23 öğretmenimize DİKA’yla ortaklaşa kodlama eğitimi verilecek. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran,  kodlama öğrenmenin yeni bir dil öğrenmek gibi olduğunu vurgulayarak, “Uzmanlara göre de kodlama eğitimine ne kadar erken yaşta başlanırsa öğrenilmesinin o kadar kolay olduğunu, kod yazma çiftçilikten  hukuka, inşaattan tıbba kadar her endüstride kullanılabiliyor. Proje kapsamında kodlama öğrenen öğretmenlerimiz tarafından, okullarında imkanları ölçüsünde öğrencilere kodlama ve robotik alanlarında eğitim verilecektir” diye konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardından Robotik-Kodlama eğitmeni Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Özdemir tarafından eğitimi alacak 23 öğretmene 5 gün sürecek eğitim verilecek.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=