Lütfen bekleyin..



Başkan Uçar’dan 28 Şubat Mesajı

28 Şubat 2018, 11:54 - Okunma: 1560

Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar 28 Şubat Postmodern darbesinin yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. 28 Şubat Post-modern darbesinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Belediye Başkanı Cuma Uçar mesajında şunları kaydetti:

27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 askeri müdahaleleri ile 28 Şubat 1997'de yapılan post modern darbeler ülkemizde çok büyük tahribatlar yaratmıştır.
Acıdır ki, 15 Temmuz gecesi devletimizin içinde yuvalanmış bir kesim hain, masum kolluk kuvvetlerinin ve milletin kanını akıtarak halkın iradesine yeniden kast etmişlerdir.
28 Şubat, Merhum Necmettin Erbakan'ın Başbakan olduğu 1997 yılının 28 Şubat günü toplanan milli güvenlik kurulu toplantısı sonucunda açıklanan kararla başlayan, sözde irtica'ya yönelik ordu ve bürokrasi merkezli bir süreçti. "28 Şubat 1997'de dış mihraçlar ve ülkede hakim oldukları düzeni kaybetmek istemeyenlerin bir oyunu neticesinde hükumet düşürülmüş, siyasi partiler kapatılmış, dönemin Başbakanı merhum Necmettin Erbakan başta olmak üzere, birçok siyasetçinin siyaset yapması yasaklanmış, gazeteciler, yazarlar fişlenmiş, gazetelerin haber ve manşetleri darbe karargahında üretilmiştir.
Cumhurbaşkanımız ve AK Parti genel başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'nın bugün yeni anayasa ve başkanlık sistemi demesinin temelini oluşturan unsur, 27 Mayıslara, 12 Eylüllere, 28 Şubatlara ve 17-25 Aralıklara, 15 Temmuzlara bir daha teşebbüs edemesinler diyedir. Onun içindir ki bugün Türkiye için yeni anayasa ve başkanlık sistemine geçilmiştir. Başkanlık sistemiyle yeni bir dönemin ışığını yakıp bu sancılı süreçlerin yaşanmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
Gelecek Partisi Batman İl Başkanlığı’na Abdulkerim Akgül atandı. Gelecek Pa..
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 21 Mayıs 2023 tarihin..
81 ilde olduğu gibi Batman’da da gündem 14 Mayıs 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ..
AK Parti Batman Milletvekili adayı Ferhat Nasıroğlu köy ziyaretlerine devam..
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekre..
Batman'da CHP 1. Sıra Milletvekili adayı Hüseyin Yaşar, seçim çalışmala..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=