Lütfen bekleyin..



“28 Şubat Mağdurları Unutulmasın”

27 Şubat 2018, 16:10 - Okunma: 1046

Hüdapar Batman İl Başkanı Davut Şahin 28 Şubat Darbe girişiminin yıldönümünde gazetemize özel açıklamalarda bulundu. “HALKIN İRADESİNE İPOTAK KONULMASIN”Parti İl Binasında açıklama yapan İl Başkanı Davut Şahin 20 yıl önce asker marifetiyle dönemin Refah Yol hükümetine dönük Darbe girişiminin halen hafızalarda yer aldığını belirterek şunları söyledi.

 “ 20 yıl önce asker marifetiyle o dönemin Refah Yol hükümetine dönük özellikle hükümeti yıkma girişiminde bulunuldu. Tankların Sincan’da yürütülmesiyle ve medyanın devreye konulmasıyla REFAHYOL dönemi iktidardan düşürüldü. Ondan sonra yaşanan süreçte Türkiye’de yaşayan İslami kesimlere dönüldü. İslami kesimlerin çoğu o süreçten nasiplerini aldılar. Binlerce insan fişlendi, Gözaltına alındı, Cezaevlerine konuldu. O zamanın sınırsız işkenceleriyle bir çok insan işkencelerden geçirildi ve olmadık ifadeler kabul ettirildi. Ne yazık ki O zamanın mağdurları halen cezaevinde. Geçenlerde Sayın Cumhurbaşkanımızında belirttiği gibi yıllardır suçsuz yere cezaevlerinde yatan mağdur mütedeyyin insanlar vardır. 15 yıldır iktidarda olan hükümette bu konuda bu mağdurları mazlumları mağduriyetten kurtarma iradesini ciddi anlamda maalesef gösteremedi.
Şimdi halkın beklentisi bizimde önerimiz ve talebimiz bu mütedeyyin insanların işkencelerle farklı komplolarla cezaevlerine konulan bu mazlumlara yeniden yargılama yolunu açılması bu insanlara dönük zulmün sona ermesi. Yine diyoruz ki artık halkın öz iradesine müdahale edilmesin, ipotek konulmasın ve 28 Şubatlar bir daha yaşanmasın.”   

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=