Lütfen bekleyin..



Müftü Yardımcısı Duran, Cuma Vaazında Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

23 Şubat 2018, 19:57 - Okunma: 1093

Üniversite tarafından “Cuma Buluşmaları” programı kapsamında düzenlenen Cuma Vaazı’nda Batman İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran, Üniversitemiz öğrenci ve personelleriyle Üniversite Camii’nde bir araya geldi.


Batı Raman Kampüsü Üniversite Camii’nde düzenlenen Cuma Vaazına, Rektörümüz Durmuş, Üniversitemiz çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.Cuma Vaazında ‘İmanın Esasları’ konusunu işleyen Müftü Yardımcısı Duran, Cuma Hutbesi’nde Bağımlıklar konusunu işledi.

Batman Üniversitesi Camii’nde cuma hutbesini irat eden Müftü Yardımcısı Duran, “ Muhterem Müslümanlar! Kur’an-ı Kerim bizlere defalarca “Hiç düşünmez misiniz?” diye sorarken, alkol ve uyuşturucu ile beyni dumura uğramış bir insan nasıl düşünebilir? Yüce Rabbimiz bizleri “Ne kadar da az şükrediyorsunuz?” diye uyarırken, saatlerce ekrana bağlanıp hayattan kopan bir insan çevresindeki nimetleri görüp de nasıl şükredebilir? Resûl-i Ekrem Efendimiz “Bakmakla yükümlü olduğu kimseleri ihmal etmesi, kişiye günah olarak yeter.” buyururken, kumarda, bilgisayar oyunlarının başında geceleyen insan ailesiyle nasıl ilgilenebilir?” dedi.

Müftü Yardımcısı Duran, cuma hutbesinde şunları kaydetti:

Kardeşlerim! Bağımlılık, yuvalar dağıtmakta, milli servetimizi heder etmekte, maneviyatımızı kökünden sarsmaktadır. En üstün niteliklerle yaratılan insanoğlunun bu meziyetlerini toplumun ve ümmetin faydası için kullanamadan bu dünyadan geçip gitmesi ne acıdır! Çocuklarımız maalesef taklit, özenti ve merak ile kötü alışkanlıklara adım atmakta ve arkadaşlarının aklına uymaktadır. Ailesinden yeterli ilgi ve desteği göremeyen, kendisini yalnız ve sevgisiz hisseden gençlerimiz, hain şebekelerin ağına kolayca düşmektedir. Onlara rehberlik etmek, gündemlerini takip etmek, sadece maddi ihtiyaçlarını değil manevi ihtiyaçlarını da karşılamak bizlerin vazifesidir. “Çocuklarının senin üzerinde hakkı var”[4] buyuran Sevgili Peygamberimiz bizlere bu mühim vazifeyi hatırlatmaktadır"

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=