Lütfen bekleyin..



Başbakan Yardımcısı Fikri Işık Batman’daydı

22 Şubat 2018, 17:46 - Okunma: 976

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Batman'a gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Valilik ve Belediyeyi ziyaret etti. İl Koordinasyon toplantısına başkanlık eden Işık, TP Kristal Parkta Kanaat önderleriyle bir araya geldi, Esnaf ziyaretinin yanı sıra Gençlik Merkezinde gençlerle bir araya geldi.

Sabah saatlerinde Valilik ziyaretini gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ı; Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve kamu kurum müdürleri karşıladı.Başbakan Yardımcısı Işık, Valilik ziyaretinde Şeref defterini imzalarken, Batman'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

BATMANIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Başbakanlığın Doğu ve Güneydoğu'daki kamu hizmetlerinin, kamu yatırımlarının koordinasyonu görevini yürütme görevini vermesinden sonra tüm illeri ziyaret ettiğini belirten Fikri Işık Cumhurbaşkanının bu konudaki onayından sonra bölgede bütün illeri tek tek ziyaret ettiğini söyledi. Kamu hizmetlerini ve yatırımların koordinasyonunu masaya yatırdıklarını aktaran Işık, “Burada tespitleri başta valilerimiz olmak üzere kaymakamlarımızın, kamu yöneticilerimizin değerlendirmelerini, taleplerini, isteklerini özellikle not ediyoruz ve bunların adım adım takibini yapıyoruz.” dedi.

“TERÖRLE MÜCADELEDE EN BAŞARILI DÖNEMDEYİZ”

Başbakan Yardımcısı Işık, terörle mücadelede son 35 yıllık süreçte en başarılı dönemin yaşandığını belirterek, bölgede çok uzun yıllar terör örgütünün uyguladığı baskı ve şiddet politikasından dolayı acılar yaşandığını söyledi.

Can güvenliği endişesiyle yapılması gereken özel sektör yatırımlarının uzun süre yapılamadığını, bundan dolayı bölgenin diğer bölgelere göre arzu edilen ekonomik sıçramayı gerçekleştiremediğini söyleyen Başbakan yardımcısı Fikri Işık, Bunun birinci derece sorumlusu terör örgütünün kendisidir ve terör örgütünün uzantılarıdır. Allah'a hamdolsun artık terör örgütü bölgede baskı uygulama gücünden çok uzaklaştı. Terör örgütünü artık güvenlik güçlerimiz artık bölgede artık kıpırdayamaz hale getirdi. Şu 35 yıllık süreçte ki en başarılı terörle mücadele dönemini yaşıyoruz. Güvenlik güçlerimiz askeriyle, polisiyle, jandarmasıyla, güvenlik korucularıyla valilerimizin ve ilgili kamu yöneticilerimizin bizim koordinasyonumuzda son derece başarılı bir şekilde terörle mücadele yürütüyorlar. Terörle mücadelenin güvenlik boyutu yanında ekonomik, sosyal boyutu da tüm diğer boyutlarda en az güvenlik boyutu kadar da önemsenmelidir dedi. 

Basın açıklamasının ardından Işık, Valilik konferans salonunda ilin idarecileri, ilçe kaymakamlarıyla basına kapalı “Valilik Koordinasyon Toplantısına” katıldı.

Yapılan toplantının ardından Işık, ildeki kanaat önderleriyle Kristal Park’ta yemekte bir araya geldi. Toplantıya yoğun bir ilgi olurken, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık Kanaat önderlerini de dinledi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=