Lütfen bekleyin..



“Helal Kazanç ve Ticaret Ahlakı” Paneline Yoğun İlgi

19 Şubat 2018, 16:37 - Okunma: 1249

Batmanın etkili Sivil Toplum Kuruluşları; “Batman Davet ve Kardeşlik Vakfı”(DKV) ile “Batman Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin(BEY-DER) ortak organizasyonuyla “Helal Kazanç ve Ticaret Ahlakı” konulu bir panel düzenledi. 18 Şubat Pazar günü saat 19.30’da, İlimiz Kültür Mahallesinde bulunan Batman Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan programa vakıf ve dernek üyeler dışında il ve ilçelerden vatandaşlar ve özellikle esnaf büyük ilgi gösterdi.

Panele çok sayıda esnaf, öğrenci, ticaret erbabı, öğretmen ve yüzlerce vatandaş katıldı. Hanımların yoğun ilgi gösterdiği programda Batmanın önemli kanaat önderleri, STK temsilcileri, bürokratlar ve basın mensupları da hazır bulundu. Panelde Borsa, Bitcoin(Sanal Para), Banka Promosyonu, Katılım Bankaları, Kar Payı, Öğrenci Kredi Bursları ve Faiz gibi vatandaş ve esnaflarımızın günlük yaşamında ciddi tereddütler yaşadığı sorunlara değinilip cevap verildi.  
Panele konuşmacı olarak, alanlılarında uzman Mardin Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Akbaş ve ilimiz kanaat önderlerinden Rahmetli Abdülcelil Candan’ın oğlu eski Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç.Dr.Abdurrahman Candan katıldı.
Panel sözlerin en güzeli ve en doğrusu olan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Davet ve Kardeşlik Vakfının Türkiye’deki çalışmalarını anlatan tanıtım videosu ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Batman DKV Başkanı Abdülhakim Erkemen: “İslam’da ticaret ve helal kazancın önemine ve bu konuda Batman Davet ve Kardeşlik Vakfının üstlendiği misyonu dile getirerek programa katılan herkese teşekkür etti.”Ardından Doç.Dr.Abdurrahman Candan söz aldı. Doç. Dr. Candan Peygamberimizin Medine’ye hicretten sonra piyasadaki Yahudi ağırlığını tespit ettiği ve bu piyasaya Müslümanların da müdahil olması gerektiğini söylediğini, ifade etti. Piyasayı olumsuz etkileyen kara borsacılık, alışverişe hile karıştırma, malın ayıbını gizleme gibi konularda Peygamberimiz(sav)’in insanları uyardığını ve vergisiz alışverişi sağladığını anlattı. Bu özelliği ile Komutan, İmam olan bir peygamber örnekliği sergilediği gibi örnek ve önder Tüccar Bir Peygamber profili ortaya koymuştur.” Dedi. Günümüzde de Müslümanların Ticaret hayatında bu etik değerlere büyük ihtiyacı olduğu konusunda ayrıntılı açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Candan daha sonra sözü  Doç. Dr. Mehmet Akbaş’ye bıraktı.Doç. Dr. Mehmet Akbaş konuşmasında: Faizsiz bir dünyaya doğru Müslümanların küresel bir dirilişe ihtiyacı olduğunu anlattı. Ticari ve günlük hayatında Müslümanın faizden uzak durmasının en az içkiden uzak durmak kadar elzem olduğunu, bunun bir kayıp gibi görünmesine rağmen, aslında bunun Müslüman için büyük kazançlar getirdiğini güncel örneklerle anlattı.Konuşmalardan sonra vatandaşların Borsa, Bitcoin, faiz vb konularda güncel soruları katılımcı uzmanlar tarafından yanıtlandı. Panel toplu dua ile son buldu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=