Lütfen bekleyin..



Mavi Kalemler OTİDER Yönetimini Belirledi

18 Şubat 2018, 15:00 - Okunma: 1377

İlimizde bir süre önce açılan ve Bölgede bir ilke imza atan Batman Mavi Kalemler ( OTİDER) Derneğinin Genel kurul Toplantısında yeni yönetim belirlendi. Dernek Başkanlığına Batman’ın sevilen iş adamlarından Gazetemiz Koordinatörü Ekrem Tüzün seçilirken, yardımcılıklara Tevfik Gayretli, Şerif Yıldırım, Rıdvan Ceylan ve Fatih Çelebi getirildi.

TÜZÜN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ
Valilik Karşısında Genel Kurul’un ardından açıklama yapan Dernek Başkanı İş adamı Ekrem Tüzün, “ Otistik çocukların Batman’da var olduğunu ve bunların farkına varmamız gerektiğini belirtmek için buradayız. Şu anda Batman’da 400’e yakın otistik çocuğun olduğu tahmin ediliyor. Bunların yüzde 40’ı kız, yüzde 60’ı erkektir.Bunlarla ilgili olarak eğitim görenler yüzde 15’tir. Bunların tamamı şu an evde ve hiçbir eğitim almıyorlar. Devletin belki sosyal yardımlarından faydalanabildiğini bilmiyoruz ama derneğimizin kuruluş amacı, kayıp olan bu çocukları da bulup onlara köprü olmaktır. Otizm bir hastalık değildir. Otizm, öğrenme güçlüğü çeken çocuklardır. Eğitim alan her otizmli birey, hayatın aşamasında hareket edebilir. Doktor, iş adamı olabilir, evlenebilir ve çoluk- çocuğa karışabilir. Bizim tek amacımız, buradaki otizmli çocukların tamamına eğitim sağlamaktır. Otizmler Derneğinde avukatımız, mühendislerimiz, iş adamlarımız, hukukçumuz, sosyoloğumuz vardır, diş doktorumuz vardır. Yönetime, daha çok ailelerinin çocuklarının otizmli olan aileleri almaya çalıştık. Güçlü bir yönetimle biz şu an hareket etmekteyiz. ” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Metin kalkan
2413 gün önce
SAYIN EKREM TUZUN .GOREVINIZDE VE EKIP ARKADAŞLARINIZA BAŞARILAR DILIYORUM HAYIRLU UĞURLU OLSUN SAYGILAR
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=