Lütfen bekleyin..



Çevrecilerden Değerlendirme Toplantısı

11 Şubat 2018, 18:35 - Okunma: 1011

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından dernek binasında düzenlenen 2018 yılının ilk genişletilmiş toplantısına çevre dostları büyük ilgi gösterdiler.2017 yılının faaliyetlerinin değerlendirildiği, 2018 yılı hedeflerinin de belirlendiği toplantıda ayrıca yeni dernek binası hakkında da bilgi verildi.

Dernek üyelerinin yanı sıra çevre duyarlılığı olan bir çok kişinin katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Dernek Başkanı Recep Kavuş “2017 yılını faaliyetler açısından dolu dolu geçirdiklerini 2018 yılında da çok önemli faliyetler gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Recep Kavuş “2017 yılı içerisinde yaşanabilir bir çevre mücadelesi için

Şehir stadının betonlaşmasına hayır kampanyası çerçevesinde Stada’a basın açıklaması yaptık, Derneğimizi müstakil ve daha merkezi bir yere taşıdık, Göreve seçilen TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir’i ziyaret edip Petrol üretimi esnasında çevrenin kirletilmemesi ve sitedeki mevcut yeşil alanların korunmasını talep ettik. DSİ’nin yeşil alanı içerisinde Orman işletmesi ve Metoroloji binası kurulması yönündeki girişimlerini doğru bulmadığımızı basın açıklaması ve girişimlerimizle dile getirdik.“Kozluk ilçesi Akçakışla köyü sınırlarında bulunan ve Garzan barajının su toplama havzasını oluşturan Batmanın kuzey ormanları odun tüccarlarının kesmek için uğraştıkları ağaçlık alanın bulunduğu bölgeye gidilerek gözlem raporu düzenleyip kamuoyu ile paylaştık,söz konusu alanın muhafazası için Ak Parti milletvekili Ataullah Hamidi’ye taleplerimizi yazılı ve sözlü olarak ilettik, konu ile ilgili ayrıca basın açıklaması yaptık.-5 Aralık Dünya Gönüllüler günü hem de Dünya Toprak Günü olması münasebeti ile yazılı basın açıklaması yapıldı.

- Anız yangınları ile ilgili Köy TV de düzenlenen canlı yayın programına katılım sağlanarak şehrimizdeki durum hakkında bilgiler verildi.

Buna göre Çevre Derneğince 2018 yılı hedeflileri de şöyle belirlendi.  Bahar Buluşması doğa yürüyüşü yapılacak, Ağaç bakımı, dikimi ve budanması eğitimi verilecek, Çevre Akademisi nin kurulacak, Tehdit altındaki yeşil alanların korunması amacı ile Yaşar Kemal Kent Ormanı, DSİ yeşil alanı, 16 Mayıs Şehir Stadı, Eski Devlet Hastanesi nin doğal şekli ile korunması için mücaadele verilecek.  Batman Üniversitesi kampus alanında çevre Ormanın oluşturulacak. Öğrencilere çevre Eğitimi verilecek. Turizm Haftası çerçevesinde İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süheyla Suzan Alıca, nın katılımı ile çevre konferansı düzenlenecek.  - Kozluk ilçesi Akçakışla köyü sınırlarında bulunan ve Garzan barajının su toplama havzasını oluşturan Batmanın kuzey ormanları Tabiat koruma alanına alınması için çalışma başlatılacak.  Ayrıca Anız yangınları ile ilgili farkındalık yaratacak bir etkinlik düzenlenecek.” 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=