Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR'dan Seçmeli Ders Çağrısı

07 Şubat 2018, 16:57 - Okunma: 1141

Okullarda seçmeli ders tercih süresinin 15 Şubat'ta sona ereceğini bildiren HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı, velilere, "Süre dolmadan tercihlerinizi yapın." çağrısında bulundu.Okullarda seçmeli olarak okutulan Kur'an-ı Kerim, siyer ve temel dini bilgiler gibi dersleri tercih süresi 15 Şubat Perşembe günü sona eriyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, Kur'an-ı Kerim, siyer ve temel dini bilgiler derslerinin, çocukların dinini öğrenmesi için büyük bir fırsat olduğunu ifade ederek, velilere, süre dolmadan tercihlerini yapmaları tavsiyesinde bulundu.
Başkan Durmaz açıklamasında “2017-2018 eğitim ve öğretim yılı ikinci döneminin başlamasıyla öğrenci kardeşlerimiz seçmeli ders ile ilgili tercihlerini yapmaya başladılar. Önümüzdeki hafta sonuna kadar devam edecek seçmeli ders tercihleri konusunda hassas davranılmalıdır. Seçilecek dersler, evlatlarımızın geleceğine olumlu ya da olumsuz yönde etki edecektir. Dolayısıyla seçmeli ders tercihi yapılırken üzerinde önemle durulmalıdır.
Öğrenci kardeşlerimizin hem dünyalarına hem de ahiretlerine fayda sağlayacak olan dersler tercih edilirse isabetli olur ve aynı zamanda evlatlarımızın değerlerine bağlı yetişmelerine katkı sağlar. Bu bakımdan HÜDA PAR olarak, öğrencilerimize ve onların seçmeli ders formunu dolduracak velilere, Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin hayatının anlatıldığı siyer-i nebi ve temel dini bilgiler derslerini seçmeli ders olarak tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Seçmeli ders tercihlerinin vakit geçirilmeden en geç önümüzdeki hafta sonuna kadar yapılması gerekir. Aslında Kur'an-ı Kerim, siyer-i nebi ve temel dini bilgiler derslerinin seçmeli ders değil de isteyenlerin muaf olabileceği zorunlu dersler olarak okutulması ve eğitimin merkezine oturtulması gerekir. Halkın bu konuda beklentileri vardır, dolayısıyla hükümet mutlak adımlar atarak halkın isteklerine cevap vermelidir.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=