Lütfen bekleyin..



Cumhurbaşkanı Erdoğan Onbinlere Seslendi

03 Şubat 2018, 21:20 - Okunma: 1725

Akparti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 6'ncı olağan il kongresine katılmak üzere Batman'a gelerek halka hitap etti.Batman'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, aşbakan Yardımcıları Fikri Işık ve Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Akparti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Mehdi Eker, Mustafa Elitaş, Akparti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Eski Milletvekilleri Ahmet İnal, Nezir Nasıroğlu, Ali Suçin, Ziver Özdemir, Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman, Fernas Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Nasıroğlu, Belediye Başkanları, STK Başkanları bazı bürokratlar ve milletvekilleri de eşlik etti.

Batman'a gelen Erdoğan için kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Yaklaşık 2 bin polisin görev yaptığı alanda, adeta kuş uçurtulmadı. Çatılara keskin nişancılar yerleştirildi. Etkinlik boyunca alanı izleyen helikopterler uçurtuldu. Halk, güvenlik kontrollerinden geçtikten sonra ancak alana girebildi.
Erdoğan, çocuklardan aldığı zeytin dalları ile salondaki partilileri selamladı. Buket halindeki zeytin dalları Erdoğan'ın konuşması süresince kürsüde durdu, konuşmasının ardından kendisine zeytin dalı veren çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Alanda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dev posterleri asıldı. Alanda ayrıca, sağlık çadırları kurularak, çok sayıda sağlık personeli de hazır bekledi. Erdoğan'ın programını çok sayıda yerel ve ulusal basın mensubu takip etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Helikopterle 16 Mayıs Stadyumuna indi. 
16 Mayıs Şehir Stadyumu önünde düzenlenen mitinge katılan Erdoğan, burada halka hitaben bir konuşma yaptı.


"Bunlar benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz"
Afrin'deki operasyonla ilgili gelişmelere değinen Erdoğan, "Bu sabah itibariyle aldığım haber, öldürülen 825 teröristti. Şu anda bu rakam çok daha büyümüştür. Bakınız kimler var karşımızda? Batı var. Bakıyorsunuz, Amerika'nın teröristlere verdiği silahlarla beraber teröristler var. PYD, YPG, PKK var; bunlar terörist ve kasıtlı olarak Kürt falan diyorlar ya hepsi yalan. Bunlar benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz, alakası yok. Bunlar sadece terörist." diye konuştu.Burada yaptığı konuşmanın ardından Erdoğan, partisinin 6'ncı olağan il kongresine katıldı. Kongre öncesinde Akparti İl Başkanı Murat Güneştekin, Milletvekili Ataullah Hamidi, Genel Başkan yardımcıları Cevdet Yılmaz, Mehdi Eker, Yasin Aktay ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek konuşma yaptı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan coşkulu bir kalabalığın sevgigösterileri arasında salona girdi. Batmanlı folklörcüler Cumhurbaşkanını Zeytin Dalıyla karşıladı. 


HASANKEYFİ YENİDEN İNŞA ETTİK
Hasankeyf Barajı'na ciddi bir harcama yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: "Hasankeyf artık bir baraj olmuyor, burada bir deniz oluyor, Hasankeyf denizi. Etrafında farklı bir ilçe, Hasankeyf. Konutlarıyla, medresesiyle, Zeynelbey Türbesi'yle, bambaşka bir güzellik geliyor oraya. Şu anda bu proje de hızla devam ediyor. Az önce TOKİ Başkanımı oraya gönderdim, 'Git, çekimleri yap, son durumu bana getir' dedim. Bütün bunlarla beraber, kurulu gücü bin 200 megavat olan Ilısu Barajı bittiğinde yılda 400 milyar kilovatın üzerinde enerji üreterek, ekonomiye bir buçuk milyar lira katkı sağlayacak. Bu Ilısu Barajı öyle sıradan bir olay değil. Toplam maliyeti 8,5 milyar lira olan bu barajın inşası da tamamlanmak üzere. Çalışıyoruz. Durmak yok, yola devam diyoruz. Biz, yan gelip yatmadık. Teröristler, başka yolda, onlar ülkemizin önünü kesme yolunda, biz de hizmet yolundayız, ona göre."


HASANKEYF'I BIR KÜLTÜR ALANI HALINE GETIRIYORUZ
Baraj inşası sebebiyle taşınan Ilısu köyünün yeni konutlarını hak sahiplerine dağıttıklarını bildiren Erdoğan, Hasankeyf ilçesini ise bölge mimarisine uygun şekilde yeniden inşa ettiklerini söyledi. Kamu binalarının inşaatlarını tamamladıklarını dile getiren Erdoğan, hak sahipleri için geniş ve ferah yeni konutlar inşa ettiklerini, ticaret merkezinde 98 dükkanın tamamlandığını, yeni Hasankeyf'i aynı zamanda bir kültür alanı haline getireceklerini belirtti.
Bu çerçevede yapılan kültür parkı, müze, kapalı spor salonu, kütüphane, kültür yarım ada bağlantısı köprüsü inşaatının da tamamlandığını anlatan Erdoğan, baraj sahasında bulunan 540 yıllık Zeynelbey Türbesi'nin ilk defa uygulanan bir teknikle göl alanından çıkartılıp kültür parkına yerleştirildiğini aktardı.


Zeynelbey Türbesi'nin haricinde 6 eserin daha taşınacağını, 2 eserin de yerinde korunacağını belirten Erdoğan, bu çalışmaları sene sonuna kadar bitireceklerini açıkladı.

Batman'da 337 bin dekar arazinin sulanmasını sağlayacak ve enerji üretecek Batman Barajını da tamamlayarak hizmete aldıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehrin uzun vadeli içme suyu problemini çözeceklerini, şehir merkezinin 2050 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanmasında kullanılabilir duruma getirildiğini söyledi.


ISTIHDAM, SANAYI, INANÇ TURIZMI ELEŞTGİRİSİ 
Batmanlı çiftçilere 520 milyon lira tutarında tarımsal destek verdiklerine dikkati çeken Erdoğan, bu hizmet seferberliğini önümüzdeki süreçte de devam ettireceklerini dile getirdi.
Çalışmaya, üretmeye şehri kalkındırmaya devam edeceklerini belirten Erdoğan, "Batman, Güneydoğu Anadolu Bölgemizin en büyük dördüncü şehridir. Elbette yaptığımız tüm bu yatırımlarla son 15 senede Batman'ın çehresi değişmiş, şehrimiz adeta çağ atlamıştır. Ancak onca yatırıma ve teşvike rağmen hala Batman'ın kimi alanlarda beklenen hamleyi gerçekleştiremediğini görüyoruz. Özellikle istihdam, sanayi, kültür ve inanç turizmi noktasında şehrimiz sahip olduğu onca zenginliği, ne yazık ki fırsata çeviremiyor." değerlendirmesinde bulundu.Batmanlılarla beraber bölge halkına sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Erdoğan, "Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yıllardır çözülemeyen kimi sorunların üstesinden gelmek istiyorsak, terör meselesini artık gündemimizden çıkarmamız lazım." ifadelerini kullandı.
Ayrıca kongrede MHP Batman İl Başkanı Mehmet Açık ve HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin de yer aldı.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=