Lütfen bekleyin..



Emitt Fuarında Batman Tur operatörlerin ilgi odağıydı

31 Ocak 2018, 16:38 - Okunma: 1584

GATOB, EMITT Turizm Fuarı’na katılan Batman, turizmde yakaladığı başarının sırrını Fuar bitimine kadar ziyaretçileri ve katılımcılarıyla paylaştı.

Turizm sektörünün uluslararası buluşma noktası EMITT Turizm Fuarı’nda, turizm sektöründen Acenta, Otelci ve katılımcıları Batman standında ağırlayarak yöreye özel lezzetleri ikram eden, Batman Valiliği, DİKA, Batman Belediyesi, Batman İl Kültür Müdürlüğü ve Batman konaklama sektörü temsilcileri fuar boyu yoğun ilgi gördü. EMITT Turizm Fuarı’nda 12. holde bulunan Batman, aynı zamanda yöreye özgü bez bebekler ve özel işlemeli gümüş hediyelik eşyaların bulunduğu standı da ilgi odağı oldu. Güneydoğu illerinden gelerek Belediye Başkanları, Valiler ve STK Başkanları Batman standını renklendirdiler.
EN HUZURLU KENT BATMAN
Emitt fuarına katılan Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği (GATOB) Başkanı Hüseyin Aslan yaptığı açıklamada; Bir Emitt fuarının daha sonuna geldik oldukça verimli geçen fuarda özelikle Batman, tur operatörlerin ilgi odağıydı. Batman valimiz Sayın Ahmet Deniz’in etkisini çok gördük. Kendisinin özelikle Batman turizmine önem vermesi ve kentte huzur, güven gelmesiyle beraber Batman Güneydoğu Anadolu bölgesinin en huzurlu kenti konumunda olmasından dolayı tur operatörlerinin de ilgisini çekti.
TUR OPERATÖRLERİ BATMAN’I ANLATACAK
Aslan; “Güneydoğunun Turizmde parlayan yıldızı Batman, bölgenin kültür turlarıyla ön plana çıkacak. Önümüzdeki günlerde Batman’a davet ettiğimiz tur operatörlerinin yeni Kültür  rotaları çizerek daha önce görülmemiş yerleri, yerli ve yabancı turistlerin görme imkanı olacak. Batman Valisi Ahmet Deniz’in özellikle çok önem verdiği Batman turizmi 2018 yılında Kültür turlarıyla ön plana çıkacak olan Batman kendinden emin adımlarla ilerliyor.  Bölgede Dicle nehri kıyısında Kantar köprüsü rotasıyla Adem ile Havva’dan kalma mağaraları, yine aynı bölgede bulunan delikli mağara ziyaretçilerini bekliyor. Dünya tarafından yakinen bilinen  Hasankeyf ise gezilecek görülecek Tarih ve Doğa içinde gezilmesi gereken  kültür rotası içinde bulunuyor. Yine Hasankeyf sınırları içinde Sevgi Vadisi ise özellikle gidilmesi görülmesi gereken önemli yerlerden. Batman’da kısa turlarla gezmekle  bitmeyecek kadar fazla Tarih ve Kültür alanı bulunuyor. Önce Batman'a gelin  tüm güzellikleri, doğası ve lezzetleriyle sizi bekliyor” Dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canal..
Petrol City AVM’nin zemin katında kitap fuarı açıldı. 29 Ocak–28 Şubat tari..
Batman’ın sevilen ailelerinden TPAO emeklisi İlhan Bezek’in oğlu ve TPAO es..
Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği (KASK) tarafından bu yıl dördüncüsü yapıla..
Anadolu Vakfı’nın öğretmenlerin, değişen koşullar karşısında bilgi, beceri ..
5. Batman Kitap Fuarı kapsamında Yeşilçam’ın usta oyuncularından olan Hülya..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=