Lütfen bekleyin..



Karagüzel: “Batman’a 130 Milyonluk Yatırım Yaptık”

30 Ocak 2018, 16:39 - Okunma: 976

Batman’da basın mensupları ile bir araya gelen Murat Karagüzel hedeflerinin, dağıtım bölgelerindeki illeri enerji konusunda sorunsuz hale getirmek olduğunu belirtti.Karagüzel 2013-2017 yıllarında Batman’a toplam 130 milyon yatırım yapıldığını, 2018 yılında da 31.5 milyonluk yatırım gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Dicle Elektrik tarafından geçtiğimiz yıl yapılan çalışmaların yanı sıra 2018 hedeflerini açıklayan Genel Müdür Karagüzel, 2017’de Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenen hedefin 2 katı yatırım yaptıklarını açıkladı. Karagüzel 2017 programlarında 198 milyon liralık yatırım bulunurken, gerçekleştirilen yatırım miktarının ise 366 milyon lira olduğunu açıkladı.
Bölge genelinde 5 bin 750 çalışan ile bölgenin en büyük şirketi konumunda bulunduklarını aktaran Genel Müdür Karagüzel,  kaçak elektrik kullanımının bir hak ihlali olduğunu ifade etti. Karagüzel, yapılan yatırımlarla birlikte kaçak ile mücadele çalışmalarının da aralıksız sürdüğünü dile getirdi.
 KAÇAK KULLANIMDA DÜŞÜŞ VAR 
Şirketi devraldıkları 2013 yılında bölge genelinde kayıp kaçak oranının yüzde 77 olduğunun altını çizen Karagüzel, yatırımlar ve sahada yapılan mücadele sayesinde bu oranın yüzde 69 seviyesine düştüğünü aktardı. Karagüzel, şirket olarak yatırımları arttıkça kayıp kaçak oranının da buna paralel azalacağını kaydetti.
Kaçak elektrik kullanımının sadece Dicle Elektrik’in çalışmaları ile halledilemeyeceğine dikkat çekerken de Karagüzel, ‘’Medya kuruluşları, eğitim camiası, STK’lar ve Diyanet İşleri Başkanlığı gibi kurum ve kuruluşlar da kaçak elektrik konusunda inisiyatif almaları gerekir’’ dedi.
Toplantıya Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Murat Karagüzel’in yanı sıra Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, İl Müdürü Yusuf Açar ve Dicle Elektrik Perakende İl Müdürü Serhat Öztürk de katıldı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=