Lütfen bekleyin..



Bakan Tüfenkçi: “Yaylalarımızı Hayvancılığa Açacağız”

29 Ocak 2018, 16:48 - Okunma: 1067

Bakan Tüfenkci, Batman’da yaptığı konuşmasında yaylaların tarıma açılacağını ve hayvancılığa daha fazla teşvik verilmesi gerektiğini belirtti.

Bakan Tüfenkçi Birlik Vakfı tarafından düzenlenen Çalıştaydaki konuşmasında "Tabi bu bölgelerde hayvancılığı da mutlak surette desteklememiz lazım. Tarımsal üretimi desteklememiz lazım. Bu bölgelerin özel olarak hayvancılık ile entegre yem bitkilerinin de özendirilmesiyle beraber farklı bir perspektifi kazandırmış oluruz. Diğer illerden farklı olarak Doğu ve Güneydoğu'da üzerinde durmamız gereken bir diğer önemli konu da Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun özellikle istikrara ve güvenliğe ihtiyacı var. Yıllarca bu terör örgütlerinin belası, baskısı altında ezilen bir Doğu ve Güneydoğu Anadolu halkının bu istikrarı gösterebilmesi noktasında ve yatırımcıların da bu istikrarı görerek özellikle buradaki doğal kaynakların kullanılabilmesi noktasında güven vermemiz lazım. İnşallah 2018'de yaylalarımızı hayvancılığa açtığımızda bunu başarıyla sürdürdüğümüzde diğer sanayi ve yatırımları noktasında da önemli bir güvenceyi de sağlamış olacağız."

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=