Lütfen bekleyin..



Candemir: “Esnafın Sorunlarını Biliyoruz”

29 Ocak 2018, 16:45 - Okunma: 1554

Hafta sonu yapılacak olan Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağan Kongresi öncesi Başkan adaylarından Ahmet Candemir ve ekibi esnaf ve basın turundaydı. Başkan Adayı Candemir Gazete sahibimiz Nimet Dal ve Orhan Turan’la görüşerek seçim süreciyle istişarede bulunup çalışmalarını anlattı.

“KÜÇÜK ESNAFA SAHİP ÇIKILSIN”
Batman’da daha önce 2012 yılında bir dönem Başkanlık görevi ve 2 dönemde Başkan Vekilliği görevinde bulunan Ahmet Candemir esnafın sorunlarını çözmeye talip olduklarını belirterek herkesten destek istedi. Pazar günü yapılacak olan Kongreye tüm esnafı davet eden Başkan Adayı Candemir açıklamasında “ Daha önceden odada görev yaptığımız için esnafımızın durumunu biliyoruz. Esnafın sorunu tüm Türkiye’nin sorunudur. Bu sorunların çözülmesi tek başımıza olacak bir iş değil. Esnafın sorunlarını birlikte hareket ederek çözmek gerekiyor. Merkezi hükümetin bu konuda çalışmalarını bekliyoruz. İnşallah başkanlık görevine seçilirsek, odalar birliği vasıtasıyla projelerimizi TESK’e ileteceğiz. Esnafın en büyük sorunu büyük marketlerdir. Büyük marketlerin şehir dışına çıkarılması gerekiyor. Yine şehir içinde sayıları her geçen gün artan ulusal marketler esnafımızı olumsuz etkiliyor. Küçük esnafımız onlarla rekabet edemiyor. Şehir içinde buna bir sınırlama getirilmesi gerekir. Maalesef esnafımız bu konuda çok muzdariptir. Yine Esnafımızın banka sorunu var. Bankadan kredi çekmek isteyen esnafımızın önüne bin bir engel çıkartılıyor. İpotek ve 2 kefil birden istenmesi sıkıntıya neden oluyor. Zor şartlar altında kredi kullanılabiliyor. Bunada bir çözüm getirilmesi gerekiyor.” Dedi.   
Başkan Adayı Ahmet Candemir ziyaret sonunda tüm adaylara başarılar diledi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=