Lütfen bekleyin..



Kahraman ve Şimşek'in Katılımıyla Muhteşem Çalıştay

28 Ocak 2018, 19:05 - Okunma: 1166

Birlik Vakfı Batman Şubesi tarafından düzenlenen Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü çalıştayı TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in katılımı ve yoğun bir ilgiyle gerçekleşti.

Çok sayıda üst düzey bürokratın katıldığı Çalıştaya TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker, Cevdet Yılmaz Ravza Kavakcı, Vedat Demiröz ile AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkan vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Rektörler, stk başkanları ve Birlik Vakfı yöneticileri katıldı. 

VALİ DENİZ: "BÖLGEDE GÜVEN VE HUZUR TESİS EDİLMİŞTİR"

Konuşmasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kahraman'ın katılımlarıyla Batman’da bir ilkin gerçekleştirildiğini belirten Vali Deniz,  “Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü” çalıştayının ortak bir akılla gerçekleştiğini ifade etti.  İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen Proğramın açılış konuşmasında Vali Ahmet Deniz kentte istihdamla ilgili yapılan çalışmalara değinerek “Bu kötü günler artık geride kalmıştır. Halkımızın desteği ile terörle mücadelede önemli mesafeler alınmış bölgede huzur ve güven tesis edilmiştir. Şehrimiz yatırım acısından yüksek bir potansiyele sahiptir girişimci ruhuna sahip genç nüfusumuz vardır. Bölgemiz yatırımcılara çok önemli fırsatlar sunmaktadır. Mevcut organize sanayimizdeki yer sıkıntısı nedeniyle ek organize sanayi kamulaştırma işlemleri bitme aşamasına gelmiştir. Yakında arsa tahsislerine başlanacaktır” diye konuştu.

BAŞKAN VEKİLİ AKSOY: "BATMAN DAHA DA GÜZELLEŞİYOR"

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY ise çalıştay’ın hayırlara vesile olması temennileriyle başladığı sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemiz emin adımlarla yoluna devam ediyor. Birçok alanda olduğu gibi ekonomik alanında, sağlık, eğitim, ulaştırma alanlarında büyük farklılık ve değişimler görüyoruz. Bundan 5 yıl öncesine kadar bölgede yaşanan olaylardan bahsediliyordu. Şimdi baktığımız zaman artık Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan vatandaşlarımız güvenlikle ilgili kaygılardan arınmış, aşını, çocuklarının geleceğini düşünüyor." dedi. 

HAMİDİ: " HÜKÜMETİMİZİN YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR."

Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü çalıştayının bölge için önemli hizmetlerden biri olduğunu ifade eden Milletvekili Hamidi'de “Çalıştayın önemli konularda ufuk açacağını ve faydalı olacağına inanıyorum. Batman’ın bir huzur şehri olması ve çekim merkezi haline gelmesi için birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz.  Son dönemlerde Batman’a sağlık, eğitim ve spor alanında çok sayıda yatırım yapılmaktadır” diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan çalıştayda bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ekonomide yapılan atılım ve küresel ekonomiye değindi. 

ŞİMŞEK "YATIRIMLAR ARTACAK, İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ VAR"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek konuşmasında ülkenin ekonomik kalkınma hamlesi başlattığını belirterek "Büyüme 2018'de de devam edecek. Geçen sene Türkiye önemli ülkeler arasında en hızlı büyüyen ülkeydi. Büyük ekonomiler arasında en hızlı büyüyen ülkeydik. Muhtemelen yüzde 7'nin üzerinde büyüdük. 2018'de bu devam eder mi diye soru işaretleri var. Evet, devam edecek. Çünkü uzun süredir Türkiye'de de yatırımlar yavaş işliyor. Şimdi yatırımlar artacak. Ama diyebilirsiniz ki faiz yüksek. Nasıl yatırım olacak. Olacak, çünkü kapasite kullanım oranı şuan da yüzde 80'e dayanmış, ihracatçı sektörlerde yüzde 83. Talep varsa yatırım olur. Belirsizlik azaldı mı yatırım olur. Yatırım teşviklerini biz çok güçlü bir şekilde devreye soktuk. Kredi Garanti Fonunu şimdi yatırımlara odaklı halde çalıştırıyoruz. Geçen sene biz 1,3 milyon vatandaşımıza iş bulduk. Geçen sene geliri olmayan 1,3 milyon vatandaşımızın bu sene geliri var. Bu tüketimi destekliyor" 

KAHRAMAN: "TÜRKİYE BUGÜN GELİŞİYOR DİYE ÇELME TAKIYORLAR"

15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün 17'nci darbe teşebbüsü olduğunu ifade eden TBMM Başkanımız Kahraman , ”15 Temmuz'da millet olarak ayağa kalktık. Dimdik duracağız. Afrin’e Zeytin Dalı Harekatı, bizim daha önce yaptığımız Fırat Kalkanı Harekatının devamdır. Terör örgütlerine karşı bu harekatlar devam edecektir. Bunun için birlik ve beraberlik içerisinde kendimizi müdafaa edeceğiz. İyi noktalara ulaşacağız, büyük gelişmeler sağlayacağız. Ama biz uyanık olacağız. Kendimize güveneceğiz. Türkiye bugün gelişiyor diye çelme takıyorlar, o yüzden önümüzü kesiyorlar. Türkiye bugün bir dünya lideri.

"Dediler ki; Amerika mı Rusya mı? Kapitalizm mi Komünizm mi? Ne Amerika ne Rusya, ne kapitalizm ne komünizm. 3'üncü yol. 3'üncü yolun adını veremiyoruz. Bize ait yol, milli yol, kendi yolumuz. Recep Tayyip Erdoğan o yolda yürüyor. Bir dünya lideri. Allah ondan razı olsun. Dik duruyor. Değiniz gibi gençler eğilmiyor. Eğilmediniz mi dik durdunuz mu karşısında size eğilmek durumundadır. Büyüklüğümüzü bileceğiz" diye konuştu. 

Açılış konuşmalarının ardından Dinç grup Yönetim Kurulu Başkanı Selman Dinç tarafından günün anısına TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a hediye verildi. Dinç TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Batman ziyaretinden dolayı kendisine teşekkür etti. 

Açılış programının ardından çalıştay, iki oturumunda “Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü”  üzerine yapılan sunumlarla sona erdi.TBMM Başkanı İsmail Kahraman programın ardından Karayoluyla Mardin'e geçerken, diğer konuklar havayoluyla ilimizden ayrıldı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=