Lütfen bekleyin..



ASTIM TARAMASI YAPTILAR

28 Ocak 2018, 19:02 - Okunma: 1450

Batman Eczacılar Odası Batman Park AVM'de stand açarak vatandaşların ücretsiz astım hastalığı taraması yaptı. Eczacılar Odası Şube Başkanı Adnan Bayhan ve şube yöneticilerinin katıldığı etkinlikte vatandaşların ücretsiz astım taraması yapıldı.

 Taramada astım riski taşıdığı belirlenen Vatandaşlar uzman hekime yönlendirdi. Eczacılar Odası Şube Başkanı Adnan Bayhan açıklamasında "Türkiye Eczacılar Birliği eczacıların sağlıktaki yerini biraz daha güçlendirmek ve doktorlara biraz daha yardımcı olabilmek adına halk sağlığını daha ileri düzeye çıkarmak için rehber eczane uygulamasını başlattık. Rehber eczane ne yapıyor örnek olarak halkın astım noktasında diklometre denen bir aletle nefes ölçümünü yapıyoruz. bunda belirli bir değer altında kalan vatandaşları doktora yönlendiriyoruz. Astım olabileceği eğilimi tespit edilen hastalar sağlık kuruluşuna yönlendiriyoruz. Etkinliğimiz bir gün sürdü, ama ilerleyen dönemlerde farklı toplumsal mekanlarda bu etkinliklere devam edeceğiz. Kentin bir kaç farklı yerinde rehber Eczane uygulamamız devam edecek."dedi.  

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=