Lütfen bekleyin..



“Türkiye Petrolleri Büyümeli”

23 Ocak 2018, 16:21 - Okunma: 1560

Petrol İş Sendikası Genel Örgütlenme ve eğitim sekreteriMustafa Tekik yeni dönemde Türkiye Petrollerinin daha fazla güçlendirilerek sondajların artmasını ve en az 200 elaman alınması gerektiğini belirtti. Son 2 yıldır Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğüne işçi alımı yapılmaması nedeniyle kadrolu işçi sayısının 1600’den 950’lere kadar düştüğünü ifade eden Mustafa Tekik Türkiye Petrollerine 2018 yılında 200 işçi alımı yapılması gerektiğini ifade etti.

820 TAŞERON İŞÇİ KADROYA ALINSIN
TP’deki sorunlarla ilgili Genel Müdür Bilgin’lede konuyu paylaştığını belirten Mustafa Tekik açıklamasında “ Öncelikli olarak taleplerimiz arasında TP’nin büyütülmesi, Türkiye Petrollerine işçi alımının yapılması, TP’deki geçici taşeron işçilerin ayrımsız bir şekilde 820 işçiye kadro verilmesi, TPİC’te işten atılan işçilerin şartsız işe alınması, TPİC’te çalışan 500 işçiye sendikal hakkın tanınması, örgütlü olması ve en önemlisi Batman Adıyaman Diyarbakır bölgelerinde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ben buralarda petrol arayacağım yılda 10 kuyu kazıyorsam 100 kuyu kazacağım demesi lazım. Yoksa bu şekilde işçide alınmaz, TP’de büyümez. Bütün her şeyin başı sondaj yapmaktır. Devlet Türkiye Petrolleri ve TPİC sondaj yapacak ki, petrol bulacak ki TP büyüsün. Yoksa Ankara’da masa başında biz bu işi azaltalım, bu mühendisi düşürelim. Bu işin hakkını azaltalım denirse bunlarla bu iş olmaz. Ülkemize ve memleketimize fayda vermek istiyorsak petrol bulacağız. Diğer bütün her şeyi bırakıp tek önceliğimiz Bölgede Petrol arayıp bulmaktır. Ama Petrol ararken de petrolde çalışan işçiye mühendislere insan gibi bütün haklarıyla çalıştırılmalarını sağlamamız gerekiyor. Petrol arama sondaj işi Ağır ve tehlikeli iş koludur. Dolayısıyla bunların hepsinin sendikalı örgütlü kurallı çalıştırılmaları gerekir. Yine Türkiye Petrollerinde Taşeron işçiliğe son verilmesi gerekir. TP Genel Müdürüne de söyledik. Çok büyük Personel eksikliği var. 2.5 yıldır tek bir kadrolu işçi alınmadı. Batman TP’ye en az şu an 200 işçi lazım. Geçiciler mutlaka kadroya alınmalı. TP’ye Botaş’a bence haksızlık yapıldı. Burada çalışan işçiler haksız bir muameleyle karşı karşıya tümünün kadroya alınması için hükümetten beklentimiz var.” Dedi. 
PETROL İŞ BATMAN ŞUBESİYLE BİR ARAYA GELDİ
Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tekik Batman’daki ziyaretler kapsamında Petrol İş yönetim kuruluyla da bir araya geldi. Petrol İş Sendikası Merkez Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik örgütlü oldukları işyerlerine yapılacak ziyaretler kapsamında Petrol İş Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz ve yönetim kurulu ile bir toplantı gerçekleştirdi. Tekik ayrıca yönetim kurulu ile işçi sınıfı ve sendikal gündem üzerine değerlendirmelerde bulundu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=