Lütfen bekleyin..



İş adamı Konakçı Hüsumetli Aileleri Barıştırdı

19 Ocak 2018, 22:29 - Okunma: 3761

Daha önce de aralarında husumet olan aileleri barıştıran Batmanlı işadamı Hüseyin Konakçı, yine olası bir kan davasının önüne geçerek husumetli iki aileyi barıştırdı.Gercüş ilçesi Ulaş köyü doğumlu 17 yaşındaki U.A. isimli genç, Mardin Nusaybin ilçesinde bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. Yaşanan olayın ardında Aydın ve Yapışık aileleri arasında doğan husumeti Batmanlı iş adamı, Real Konak Hotel Yönetim Kurul Başkanı Hüseyin Konakçı’nın öncülük yaparak başlattığı barış girişimi ile Midyat'ın önde gelen Kanaat Önderi ve Havune Delmemika Aşiret lideri Abdullah Taş’ın girmesiyle barış sağladı.

Yaptığı yatırımlarla bölge ve bölge insanına katkı sağlayan iş adamı Hüseyin Konakçı daha öncede Batman’da husumetli olan Kavak ve Işık ailelerinin aralarına girerek barışı sağlamıştı. Hüseyin Konakçı yaptığı konuşmada; Her şeyin parasal olmadığını öncelikle topluma faydalı olmak olduğunu die getirerek, ''Sevgili peygamberimiz amcasını şehit eden bir Vahşi’yi affetmişse sizin birbirinizi affetmeniz sünnettendir'' diyerek barışı vurguladı. Aralarındaki husumeti barışla neticelendiren ve iki aileyi bir araya getiren Real Konak Hotel'in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Konakçı'ya teşekkür eden aile bireyleri, bundan böyle barış içinde yaşayacaklarını söylediler.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=