Lütfen bekleyin..



“OSB’ye Yoğun İlgi Var, Batman Tekstil Kenti Olma Yolunda”

17 Ocak 2018, 17:05 - Okunma: 1058

VALİ DENİZ VE AKSOY, DİKA TOPLANTISINDAYDIDicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Ekonomik Alt Yapının Geliştirilmesi ve 2018 Yılı Mali Destek programını bir toplantı ile açıkladı.İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Ahmet DENİZ, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin yanı sıra Dicle Kalkınma Ajansı’ndan destek alan kurumlar katıldı.

Bu yıl 28 milyon TL’lik bütçesiyle DİKA’nın 26 ajans içerisinde en yüksek payı alma niteliğine kavuştuğunu açıklayan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz ÜSTÜNDÜĞ, bunun da DİKA’ya bağlı iller için yaklaşık 10 milyon TL’lik bir yatırım payı anlamı taşıdığını söyledi.

Toplantıda bir konuşma yapan ve İlimizin en büyük sorunlarından biri olan işsizlik olduğunu ifade eden Vali Ahmet Deniz,  mali destek programı kapsamında hazırlanacak projelerin istihdam ağırlıklı projeler olmasının önemli olduğunu ifade ederek, “Yatırımcıların çok ciddi rağbet gösterdiği ilimizde önceliği Organize Sanayi Bölgesinin alt yapı iyileştirme amaçlayacağız. Organize Sanayi Bölgesi büyütme çalışmalarımız sürüyor. Yatırımcılardan çok ciddi bir talep var. İlimiz güneydoğu Anadolu bölgesinin tekstil kenti olma yolunda ilerliyor” dedi.

“PROJE OLMADAN DESTEK YOK”

Proje olmadan herhangi bir kurumdan destek alınamayacağını belirten Vali Deniz, “Tutarlı, sürdürülebilir projeleri yaparak ilimizin ve ülkemizin kalkınmışlık derecesini artırabiliriz” diye konuştu. Konuşmaların ardından toplantı, DİKA uzmanları tarafından, 2018 yılı mali destek programı kapsamında hazırlanacak projelere ilişkin yapılan bilgilendirme sunumunun ardından sona erdi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=