Lütfen bekleyin..



Vali Ahmet Deniz Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Buluştu

14 Ocak 2018, 15:03 - Okunma: 990

Vali Ahmet Deniz ilimizde görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi. TP Kristal Park Tesislerinde basın mensuplarıyla birlikte kahvaltı yapan Vali Deniz, kahvaltının sonunda basın mensuplarına son dönemde ilimizde gerçekleştirilen yatırımlar ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konuşmasında; kahvaltı porgramını 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde yapmayı düşündüklerini belirten Vali Deniz; "Son bir haftada ilimizde iki tane değerli iş adamımızı kaybettik. Önceki hafta Ahmet Dinç sonrada Necat Nasıroğlu’nu ikisi de binlerce kişiye istihdam sağlamış güzide iş adamlarımızdı. İlimize yapmış oldukları yatırımlar, öğrencilere verdiği burslar ve eğitime vermiş olduğu desteklerden ötürü örnek bir hayırsever iş adamlarımızı kaybetmenin burukluğu içindeyiz. Ben bir kez daha kendilerine Allah’tan rahmet kederli ailelerine sabırlar diliyorum. Batmanımızın başı sağ olsun” dedi.


‘GAZETECİLER ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSTLENMİŞTİR’
Basının, kamu kuruluşları ile vatandaş arasında köprü görevi yaptığını ifade eden Vali Deniz, “Çağımızın en dinamik mesleklerinden olan gazetecilik; kamuoyunun bilgilendirilmesi, ülkede ve dünyada yaşanan gelişmelerden insanların haberdar edilmesi ve bilgi akışının objektif bir şekilde sağlanarak, demokrasinin güçlenmesi ve gelişmesine katkıda bulunması açısından önemli bir misyon üstlenmiştir. Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan basın kuruluşları,  kamuoyunun bilgi alma özgürlüğünün kullanılmasında önemli rol oynamaktadır” dedi. Ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kast eden hain Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından yapılan darbe kalkışmasına karşı, medya kuruluşlarımız demokrasinin ve milli iradenin safında net bir tavır sergilediğini belirten Vali Deniz, medya mensuplarımız silah tehdidine rağmen çok büyük bir vatanseverlik ve basiret örneği ortaya koyarak, halkımızın anında ve en doğru şekilde bilgilendirilmesini sağlamaları takdire şayandır.
‘BİZİM GAYEMİZ, İLİMİZİN İŞSİZLİK SORUNUNU GİDERMEKTİR’ 
İlimizin en önemli sorunlarından bir tanesinin işsizlik olduğunu belirten Vali Deniz,  bu sorunu gidermek için Organize Sanayi Bölgesini büyütme çalışmalarının devam ettiğini, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 200’e yakın yatırımcının ilimizde yatırım yapmak için başvuruda bulunduğunu ifade etti. Devletin, bölgemiz için yatırım ve teşvikler konusunda pozitif ayrımcılık yaptığına da değinen Vali Deniz, bu pozitif ayrımcılığı ilimiz için en verimli şekilde değerlendirmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirtti.


“VATANDAŞIMIZA HİZMET ETMEK BİZİM GÖREVİMİZDİR”
 Yapımı devam eden UEFA standartlarındaki 15 bin kişilik Şehir Stadı, Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Atletizm Pisti, iki büyük Semt Sahası, Sporcu Fabrikası, 428 derslik ve daha birçok hizmet en kısa zamanda gençlerin hizmetine gireceğini belirten Vali Deniz “Vatandaşımıza hizmet etmek bizim görevimizdir” dedi. Güvenlik mensuplarımız gece gündüz demeden bir taraftan terörle mücadele ederken bir taraftan da uyuşturucuyla mücadele ettiklerini belirten Vali Deniz, "Uyuşturucu konusunda ciddi mesafeler aldığımızı sizler görüyorsunuz. Gece gündüz demeden mücadelemiz devam ediyor. Bunu da sizlerle paylaşayım; insansız görüntü alma hava araçları ve özel ekiplerimiz ile operasyon yapıyoruz. Bizim için PKK, DAEŞ, FETÖ neyse uyuşturucu satıcıları da aynıdır" diye konuştu.
“EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİMDİR”
Batman'da göreve başladığı günden beri eğitim alanlarının fiziki şartlarının iyileştirmesi konusunda tüm imkânların değerlendirildiğini belirten Vali Deniz, "İlimizde 5 bin civarına dersiliğimiz var.  Bu sene  ise 700-800 civarında derslik daha yapmayı planlıyoruz. Bu yeterli mi değil. Okulları ziyaret ederek öğretmenlerimiz ile toplantı yapıyor, eğitimde başarıyı artırmak için öğretmen ve öğrencilerimizin istek ve sorunlarını dinliyoruz" dedi. emel eğitimin çocuklar için çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Deniz öğrencilerin merkezi sınavlarda başarılarının artırılması için tüm imkânların seferber edildiğini belirtti. Kahvaltı programı, Vali Deniz’in basın mensuplarının sorularının cevaplamasının ardından sona erdi. Vali Deniz, program sonunda "Batman Her Yerde Okuyor” kampanyası kapsamında basın mensuplarına kitap hediye etti.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=