Lütfen bekleyin..



Başkan Aksoy Çalışan Gazeteciler Derneğinin Konuğuydu

07 Ocak 2018, 13:42 - Okunma: 1159

Belediye Başkan Vekili Aksoy, Batman Çalışan Gazeteciler Derneğine üye ajans ve gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Dernek Başkanı Ercan Atay, yönetim Kurulu Üyeleri, Ajans ve Gazete Temsilcilerinin katıldığı programda, Belediyenin proje ve hizmetleri değerlendirildi.

HAVAMANİA SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Kentin imar sorunuyla ilgili konuşan Aksoy “Kronik sorunumuz, demiryolu. Demiryolunun deplase edilmesi, trafiği rahatlatacak, yeni parklar ve otoparklar oluşabilecek. Kent esenliğine dönük imar planı yapılmalı. Hava mania sorununu çözdük. Modeli, İspanya’da çizdirdik. Onlar havacılık verileri ve şehrin bütün kriterlerini bir araya getirip 3 boyutlu modelleme yaptı” dedi.
KENTİN ULAŞIM SORUNU, DÖNÜŞÜM PROJESİYLE ÇÖZÜLÜYOR
Kentin ulaşım sorununa ilişkin Aksoy “Toplu ulaşımda bir kaos var. Köklü çözüm için uğraşıyoruz. Hatlar sayıldı, hangi minibüsle kaç yolcu taşınıyor, her şey elimizde mevcut. Bunları sayaçla saydık. Şimdi biz bir kooperatif kuracağız. Bu kooperatifte, kimin minibüsü ne kadar çok yolcu taşıyor, kimin plakası ne kadar pahalı ise o kadar pay sahibi olacak. Minibüsler şehrin dışına çıkacak. Bunların yerine otobüs gelecek. Kartlar ile binilebilecek. Para, havuzda dolacak. Bu para, herkesin payı oranında dağıtılacak. Bu sistemde araç sayısı düşecek, trafik düzenli hale gelecek, yolcu rahatlayacak” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=