Lütfen bekleyin..



Başkan Fırat 2017 Yılını Değerlendirdi

02 Ocak 2018, 21:21 - Okunma: 1940

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat yaptığı açıklamada 2018 yılını değerlendirdi. Başkan Fırat açıklamasında “ Eğitimde 2017 sonuna kadar bu iktidarda altı bakan değiştirilmiş ve her dönemde başta müfredat olmak üzere gelen Bakan bir evvelki mevzuatı değiştirerek içinden çıkılamaz hale getirilmiştir.

Başta üniversite sınavları olmak üzere diğer bütün branşlardaki sınavlarla ilgili alınan kararlar hem öğrencilerin hem de velilerin kafalarını karıştırmaya devam etmektedir. Siyasi iktidar işçi, Emekli, Dul ve Yetimi 2017 de de Enflasyon canavarına ezdirerek perişan etmiş. Türkiye’deki işsizler ordusu 3.5 milyona ulaşmıştır. Açlık sınırının 3.500 tl olduğu bir dönemde 1603 Tl olarak ilan edilen asgari ücret ile adeta emekçi kardeşlerimizle alay edilmiştir. Her fırsatta IMF’ye olan borcumuzu sildik diyen iktidar 2002 de 232.5 milyar dolar olan toplam iç ve dış kamu borçlarını 599.5 milyar dolara çıkarmıştır.

Hükümet tarafından daha evvel ilan edilen ve 950 bin taşeron işçisinin kadroya alınacağını kamuoyuna duyuran siyasi iktidar, uygulamada bu sözünü de yerine getirememiş, 450 bin taşeron işçisine kadro kapısını açarken, geride kalan 400 bin işçiyi hayal kırıklığına uğratmış ve sınıfta kalmıştır. Siyasi iktidarın bu sözünü mutlaka yerine getirerek, Türkiye’deki Taşeron işçiliğini ortadan kaldırıp, yıllardır emek veren bu kardeşlerimize de bir kapı açılmalı ve güvence altına almalıdır.” Dedi. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
Gelecek Partisi Batman İl Başkanlığı’na Abdulkerim Akgül atandı. Gelecek Pa..
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 21 Mayıs 2023 tarihin..
81 ilde olduğu gibi Batman’da da gündem 14 Mayıs 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ..
AK Parti Batman Milletvekili adayı Ferhat Nasıroğlu köy ziyaretlerine devam..
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekre..
Batman'da CHP 1. Sıra Milletvekili adayı Hüseyin Yaşar, seçim çalışmala..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=