Lütfen bekleyin..



Hayırsever İş adamı Ahmet Dinç Son Yolculuğuna Uğurlandı!

01 Ocak 2018, 22:26 - Okunma: 13809

Batman’ın hayırsever iş adamlarından ve kente yaptığı yatırımlarla sayısız insana istihdam sağlayan İş adamı Ahmet Dinç’in Kamerun’da geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetmesi Batman’da büyük bir üzüntüyle karşılandı. TAZİYELER SALON DİVA’DA KABUL EDİLECEKAhmet Dinç vefatı nedeniyle Başta Batman Valisi Ahmet Deniz, Milletvekili Ataullah Hamidi olmak üzere kentin ileri gelenleri, il dışından bir çok bürokrat, Kurum müdürleri, STK temsilcileri, Oda, Sendika Başkanları, iş adamları vatandaşlar tarafından başsağlığı mesajları yayımlandı.

YOĞUN YAĞIŞA RAĞMEN, CENAZEYE BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Kamerun’dan uçakla önce cenazesi İstanbul’a getirilen Ahmet Dinç yapılan işlemlerin ardından Özel Uçakla Batman’a getirildi. Özel Uçakla cenazesi Batman’a getirilen Ahmet Dinç’in cenazesini kalabalık bir topluluk karşıladı. Yüzlerce araç tarafından karşılanan Dinç’in cenazesi önce kurucusu olduğu Özel Batman Yaşam hastanesine getirildi. Son yolculuğu öncesinde Özel Batman Yaşam Hastanesinden uğurlanan Dinç daha sonra kuruluşunda büyük destek sunduğu Çamlıca Mahallesindeki İrfan Özel Erkek Kuran Kursuna getirildi.

Cenaze namazını İl Müftüsü Turgut Erhan kıldırdı. Cenaze namazına Batman Valisi Ahmet Deniz, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Rektör Prof. Aydın Durmuş, Akparti İl Başkanı Murat Güneştekin Başkent Ankara ve İstanbul’dan çok sayıda bürokrat, Sağlık Bakanlığı bürokratları, Genel müdürler, herkesimden çok sayıda insanın katıldığı görüldü. Burada cenaze namazı büyük bir kalabalık tarafından kılınan Ahmet Dinç yapılan dualarla İpragaz Mezarlığında defnedildi. Cenaze namazı öncesinde 130 medrese öğrencisi tarafından Ahmet Dinç için Yasini Şerifler okutuldu. 

Yoğun yağmur yağışına rağmen binlerce kişi mezardan ayrılmayarak define eşlik ettiler. Yoğun araç trafiğinin  yaşandığı Medrese ve mezarlıkta trafik ekiplerince önlem alındı. Dinç’in taziyesi için Salon Diva’da taziyeler kabul edilecek. Bayanlar için taziye yeri olarak Bayındırlık Mahallesinde bulunan Feqiya Tayran taziye evinde taziyeler kabul edilecek. 


YAŞAM HASTANESİ VE WORLDMAR YASTA..!
Worldmar Alışveriş Merkezi, Özel Batman Yaşam Hastanesi ve Başkent Çankaya Yaşam hastanesinin kurucusu olan İş adamı Ahmet Dinç için Özel Batman Yaşam Hastanesine büyük bir pankart asıldı. Pankartta “Yönetim Kurulu Başkanımız Değerli Büyüğümüz Ahmet Dinç beyi kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz. Mekanın Cennet Olsun, Güzel Yürekli İnsan” denildi. 


Ahmet Dinç Kimdir
Evli ve 7 Çocuk babası olan İş adamı Ahmet Dinç Batman'da Sağlık, İnşaat, Tekstil, Gıda ve Akaryakıt sektörlerinde yatırımları bulunuyordu.
Batmanın sevilen iş adamlarından olan 52 yaşındaki Ahmet Dinç Batmanın ve Bölgenin ilk alışveriş merkezi olan Wordmar’ı Batman’a kazandırmıştı. Hacı Tahir Dinç’in oğlu olan Ahmet Dinç’in kardeşleri olan İbrahim Dinç, Abdulhakim Dinç, Selman Dinç ve Amcaoğlu Mehmet Dinç kentin sevilen iş adamları arasında bulunuyor. İş hayatına Petrol sektörüyle giren Ahmet Dinç daha sonra Jetpet’i kurarak Türkiye genelinde bayilikleri olan Akaryakıt bayisini kurdu. İş hayatına Petrol sektörüyle giren Ahmet Dinç daha sonra kentte Wordmar, Yaşam Hastanesi, Dinç Grup İnşaat, Yaşam Tekstil, Başkent Yaşam Hastanesi gibi tesisleri kurarak kentte binlerce işsize iş, aş sağladı.

Batman ile Ankara arasında mekik dokuyarak tüm yatırımlarını Batman’a kazandıran İş adamı Ahmet Dinç yüzlerce genci Batman’da iş sahibi yaptı. Batman’da bir çok kuran kursuna destekte bulunan ve Çanlıca Mahallesinde kurulan Erkek Kuran Kursu için arazi veren Dinç ailesi Kuran Kursunun yapımına tüm hayırseverlerle birlikte büyük destek sunmuştu. Fakir Fukara Babası olan ve yardımlarını kimseye hissettirmeden yapan Ahmet Dinç’in bu yönü her zaman takdir ediliyordu. Başkent Ankara’da da Batmanlılara her zaman kapısı açık olan Ahmet Dinç yolu Ankara’ya düşen hemşehrilerine de her zaman destek çıkıyordu. 
Batman Demokrat Haber olarak merhum Ahmet Dinç’e Allah’tan rahmet dilerken, Dinç ailesine Başsağlığı diliyoruz.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Gurbet uysal
2216 gün önce
Rabim mekanını cennet eylesin
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=