Lütfen bekleyin..



Hak İş'ten Kit'lerle ilgili açıklama

01 Ocak 2018, 22:19 - Okunma: 1360

Hak-İş ve Hizmet-İş Batman Şube Başkanı Bünyamin Söğüt; “KİT, TAŞERONLARINA KOŞULSUZ VE AYIRIMSIZ KADRO” Türkiye genelinde 50 bin ve Batman’da ise 2 bin kitlerde çalışan personelin bulunduğunu belirten Hak-İş ve Hizmet-İş Batman Şube Başkanı Bünyamin Söğüt, tümüne koşulsuz ve şartsız kadro verilmesini istedi.

TP, Tüpraş, Havalimanı, PTT, TMO, Botaş, HBYS ve 59 kuruluşta çalışan 50 bin taşeron çalışan için yeni bir düzenlemeyle süresiz kadroya verilmesi gerektiğini belirten Başkan Söğüt; “Türkiye genelinde kamuda çalışan 900 bin taşeron emekçimiz var. KHK'da yayımlanan düzenlemelere göre KİT'lerde çalışan bazı taşeronlar kadroya geçerken bazıları da geçmedi. Taşeron işçilerin kadroya geçmeleri ve bazı KİT personellerinin kadroya geçmemesi bizleri son derece üzmüştür. Onlar içinde mücadelemiz devam edecektir. Kadroya geçirilmeyen KİT'ler başta olmak üzere var olan ve ortaya çıkacak eksikliklerin giderilmesi için mücadelemiz sürecektir. Resmi Gazete'nin 24 Aralık 2017 tarihli sayısında 695 ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler yayımlandı. Yayımlanan KHK'lardan 696 sayılı olanında taşerona kadro düzenlemesi yer aldı. Ancak tüm KİT'lerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesine ilişkin herhangi bir düzenleme yer almadı.” diye konuştu.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=