Lütfen bekleyin..



HDP’den 6. yıldönümünde Roboski Anması!

28 Aralık 2017, 19:46 - Okunma: 1044

HDP ve DBP Batman il teşkilatları 28 Aralık 2011 tarihinde Hakkari Uludere Roboski köyünde savaş uçaklarının bombardımanı sonucu çoğu çocuk 34 sivil’in hayatını kaybettiği olayın yıl dönümünde parti binasında anma yaptı. Roboski kurbanları 6. ölüm yıldönümünde anılırken, düzenlenen basın toplantısına HDP Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli, Mehmet Ali Aslan, HDP İl Başkanı Nizamettin Toğuç, DBP’li yöneticiler ve partililer katıldı.

Toplantıda halen davayla ilgili bir ilerleme sağlanmamasına tepki gösterilerek faillerin bir an önce yargılanması istendi. 
Roboski’nin Faillerinin ortaya çıkarılmasını isteyen HDP’liler “6 yıldır Roboski aileleri öncülüğünde halkımız ve insan hakları savunucuları bunun mücadelesini vermektedir. Roboski katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız! Katliamın faillerinden, askeri ve siyasi sorumlularından hesap sorulana değin Türkiye halkları, demokrasi ve barış güçleri ile birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz.” Denildi.  Toplantıda konuşan Milletvekilleri Saadet Becerikli ve Mehmet Ali Aslan’da tepkilerini dile getirerek bunu her meclis ortamında dile getirmelerine rağmen sonuç alamadıklarını ve hukuk ilkeleri çerçevesinde faillerin ortaya çıkarılmasını istediler. Öte yandan Batman Demokrasi Platformuda Roboski’nin yıldönümüde basın açıklaması yayımladı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=