Lütfen bekleyin..



Çocuklarda Bağırsak Parazitleri

28 Aralık 2017, 19:37 - Okunma: 2014

Medical Park Çocuk sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, halk arasında bilinen bağırsak kurdu ile ilgili açıklamada bulundu.Dr. Mehmet Alp’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle “Halk arasında bağırsak kurdu olarak bilinen parazit sık görülmektedir.

Üzerinde yaşadığı canlının besinine ortak olarak yaşamını sürdürür. Bağırsak paraziti vücutta görülen yerleri ince ve kalın bağırsaktır. Fakat çok fazla kıl kurtlarının birikmesi üzerine parazitlerin bağırsaktan çıkarak mesaneye göç etmeleri görülebilmektedir.  Bu ilişki üzerinde yaşadığı canlının zayıf düşmesine ve hastalanmasına neden olur.
AŞIRI YEME VE KİLO ALAMAMA SEBEP OLUYOR
İyi yıkanmayan ellerde ve tırnak aralarında taşınan parazit yumurtasının ya da parazitle enfekte su ya da yiyeceğin ağız yoluyla alımından sonra, her parazit kendine özgü göç yollarını izleyip, bağırsaklara yerleşerek hastalık belirtilerine neden olur. Bağırsak parazitleri çocuklarda gece uyurken diş gıcırdatma, ağız kokusu, garip karın ağrıları, halsizlik, sık sık ishal ve kabızlıkla karşılaşılması, kansızlık ve vitamin eksikliği, huzursuzluk, sinirlilik, iştahsızlık ya da aşırı yeme ve kilo alamama gibi beslenme bozuklukları sebep olmaktadır.
PARAZİTLERDEN KORUNMANIN YOLLARI 
Kaynağı belli olmayan suları hiçbir zaman kullanmamak, sebze ve meyveleri iyice yıkamadan yememek, mümkünse soyarak yemek ellerimizi sık sık ve sıvı sabunla yıkamak (Tuvaletlerden önce ve sonra / yemeklerden önce ve sonra), çiğ et ve ürünlerini tüketmemek, eti iyice pişirdikten sonra tüketmek, et kestiğiniz bıçağı iyice yıkamadan sebze ve meyve soymak için kullanmamak, sabun ve tuvalet kağıdı bulundurmak, mayonezli gıdalar, çiğ köfte, midye dolma gibi yiyeceklerden uzak durmak belli başlı korunma yollarıdır.
BAĞIRSAK PARAZİTLERİ NASIL TEDAVİ EDİLİR  
Bağırsak parazit tedavisi doktorumuza başvurup detaylı bir muayene ve tetkik yapıldıktan sonra tedavinin verilmesi daha uygun olur. Beden ve çevre temizliği de bağırsak parazitlerinden kurtulmak için şarttır. Doktorun verdiği tedaviyi aynı evde oturanlarda aynı zamanda uygularsa tedavi daha başarılı olur. Aksi halde sürekli birbirlerine bulaştırarak tedavileri imkansız hale gelir. Tüm kıyafetler bol deterjanla yıkanmalı, evdeki kapı kulpları gibi herkesin dokunduğu yerler çamaşır suyu ya da antiseptiklerle temizlenmeli, tırnaklar kesilmeli ve el hijyenine çok dikkat edilmelidir.” 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Kolajen, vücutta bulunan temel bir proteindir ve cilt, eklemler, kemikler, ..
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Evde Sağlık Birimi'ne yakınları tar..
Batman Belediyesi, çocukların gelişimlerine pozitif etki sağlamak amacıyla ..
Ak Parti Milletvekili adayı Fırat Tunç, Kozluk lokali ziyaretinde partilile..
Dünya Hastanesi Dahiliye bölümünden Uzm. Dr. Ahmet NAS şeker ve tansiyon ha..
Batman Eğitim Araştırma Hastanesine atanan yenidoğan uzmanı hasta kabulüne ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=